Olympia wint zilver in finale Rayon Turn Toernooi

06 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Olympia wint zilver in finale Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag turnde het keuze A team van Olympia in de finale van het Rayon Turn Toernooi. Aan het eind van de wedstrijd mochten de turnsters het zilver in ontvangst nemen. In de finale moesten ze de turnsters van DVO Dordrecht voor laten gaan. De turnsters van Olympia turnden een goede wedstrijd, al lieten ze op de evenwichtsbalk wat punten liggen.

Op de foto het team van Olympia met van links naar rechts: Alissa de Jong, Aranka Tubex, Myrthe Verhagen, Anna Bakker, Lotte Kuntz, Danique Hameete en Lotte van Kooten.

Danique had zich tijdens de laatste training geblesseerd aan haar voet waardoor ze jammer genoeg niet kon turnen. In de voorwedstrijden had ze prima gepresteerd en haar scores werden gemist. Lotte Kuntz kwam alleen in actie op balk en brug en turnde daar heel stabiel. Alle andere turnsters turnden een meerkamp. Op sprong waren de turnsters van Olympia de enige met veel variatie in de sprongen en ook op vloer en brug werd stabiel geturnd.

Ook twee weken geleden stond een turnster van Olympia in een finale. Hélène Borsje turnde in haar eerste jaar als keuze turnster de districtsfinale van Zuid-Holland. Zij turnde een mooie vierkamp, maar door een fout op sprong zat een hoge klassering er uiteindelijk niet in. Op evenwichtsbalk (10.30) en vloer (11.00) turnde zij in de top 5 van de 32 turnsters die deelnamen. Een prima resultaat voor deze turnster.

Over twee weken is de laatste wedstrijd voor alle turnsters. Dan worden in Hendrik-Ido-Ambacht de individuele rayonkampioenschappen gehouden. Dit is traditioneel de laatste wedstrijd in het Rayon Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.