Passaat-atleet Bart van Nunen naar EK Atletiek

06 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Passaat-atleet Bart van Nunen naar EK Atletiek

PAPENDRECHT - Passaat-atleet Bart van Nunen is door de Atletiekunie geselecteerd voor de halve marathon op het EK in Amsterdam. Bart is de huidige Nederlands kampioen op de halve marathon. In april miste hij in Berlijn de limiet op 13 seconden. Hij liep daar 1.03.53. Hij is nu toch uitverkoren voor het Nederlands team, dat een medaille wil veroveren in het landenklassement.

Het team bestaat verder uit Abdi Nageeye, Khalid Choukoud, Tom Wiggers en Michel Butter. Dit jaar komt de halve marathon op het EJK in de plaats van de marathon, die niet gelopen wordt met het oog op de Olympische Spelen omdat die er te kort op zitten. De halve marathon vindt plaats op 10 juli, de slotdag van het EK, in de binnenstad van Amsterdam.

De afgelopen jaren heeft 20-jarige Bart van Nunen al deelgenomen aan het EK voor de jeugd (op de 5000 meter), 2x Jeugd-EK cross, Jeugd-WK 10.000m, EK onder 23 jaar cross en het EK onder 23 jaar 10.000m. Bart werd in 2015 Nederlands kampioen op de halve marathon en is met 29.04.30 in het bezit van het Nederlands junioren record 10.000 m.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.