Wielrenner zwaargewond tijdens Papendrechtse wielerronde

04 juni 2016
Wielrenner zwaargewond tijdens Papendrechtse wielerronde

PAPENDRECHT - Op zaterdag 4 juni werd de jaarlijkse wielerronde verreden in het centrum van Papendrecht. Een groep wielrenners kwam ten val op de Constantijn Huygenslaan vlak bij de finish, waarbij twee wielrenners ernstig gewond raakten.

Een 38-jarige wielrenner uit Woudrichem raakte zwaar gewond aan zijn hoofd en was lange tijd buiten bewustzijn. Hij werd direct gereanimeerd door de EHBO'ers en is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Een andere wielrenner werd ook naar het ziekenhuis gebracht.

Op de onderste foto is te zien hoe even later twee ambulances medische hulp verlenen. Op het Vondelpark landde later ook een traumahelikopter. De wielerronde werd hierdoor voor langere tijd stilgelegd.

Bovenste foto: Mark van Deelen | Black Tie Fotografie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.