PKC behaalt finale veldcompetitie ten koste van Blauw-Wit

04 juni 2016

PAPENDRECHT - Op zaterdag 4 juni 2016 speelde PKC/SWKGroep thuis de kruisfinale tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.

De temperatuur was hoog en het was klam toen PKC de wedstrijd begon, ook tegen Blauw-Wit. De Amsterdammers begonnen scherp en in de aanval van de thuisploeg liep de fameuze rebound niet lekker doordat de blauwwitten zich bij elk schot lieten terugzakken en de bal veroverden.

Veel scherpte zat er ook niet in het schot van onze groen-witte trots en daardoor stond er plots een 2-6 stand op het bord.

Daarna begon het beter te lopen bij de ploeg uit Papendrecht en werd het van 7-7 zelfs 11-7. Natuurlijk liet Blauw-Wit dit niet op zich zitten en kwam vlak voor rust terug tot 11-10.

In de rust koelde het lekker af doordat een stortbui zich manifesteerde op sportpark Oostpolder en veel toeschouwers zich verscholen onder de groenwitte parasols of onder het balkon.
De tweede helft begon terwijl de regen nog met bakken uit de hemel viel. Gelukkig was er geen Boxmeer scenario en van lieverlee werd het droger.

PKC kwam beter uit de kleedkamer dan Blauw-Wit en hoewel de hoofdstedelingen zich niet zomaar gewonnen gaven, bleek ons vlaggenschip toch beter in staat de wedstrijd te controleren door een goede rebound en vooral doelpunten.

Een belangrijk doelpunt van Lara volgde. Nu had Lara al het 2e doelpunt van de wedstrijd gescoord, maar ook daarna liet zij zich niet onbetuigd. Viermaal wist zij de korf te vinden en ook nog diverse keren een strafworp te versieren.

De eindstand werd 29-18, wat ondanks al die gemiste kansen toch weer een goede score is voor PKC.
Na tweemaal een puntendeling in de zaal was PKC nu toch duidelijk sterker dan Blauw-Wit dat al halverwege de 2e helft merkte dat er weinig te halen viel in Papendrecht.

Bij de andere kruisfinale moest de wedstrijd vanwege de hevige regen en onweer tijdelijk worden stilgelegd.
Fortuna/Delta Logistiek liep steeds achter de feiten aan en naarmate de wedstrijd vordere wist TOP/Quoratio de marge te vergroten.

Toen was al duidelijk dat de finale volgende week wederom een strijd wordt tussen TOP en PKC.

Volgende week zal dus blijken wie de laatste prijs van dit seizoen verovert op het terrein van DVO/Accountor in Bennekom.

Tekst en foto: Peter Besemer