PKC wint van TOP en plaatst zich voor kruisfinale

30 mei 2016
PKC wint van TOP en plaatst zich voor kruisfinale

PAPENDRECHT - Op zaterdag 28 mei speelde PKC de laatste wedstrijd in de reguliere veldcompetitie tegen TOP, een herhaling van de laatste veld- en zaalfinales. Of het ook een repetitie was voor de komende veldfinale zal volgende week blijken.

PKC/SWKGroep stond voor de wedstrijd 1 puntje achter op TOP/Quoratio dat thuis nog ongeslagen was. Tot dan toe, want onze groenwitte selectie nam de volle buit mee naar Papendrecht. Tijdens de rust had PKC al een voorsprong van vier punten met de stand 9-13 en ook in de tweede helft kwam deze voorsprong geen moment in gevaar. Veel wissels bij de dames weer en ook Danny, die tot dan toe had toegekeken, mocht zijn kunsten laten zien. De eindstand werd uiteindelijk bereikt met een 20-25 overwinning voor de ploeg uit Papendrecht.

Hierdoor werd de eerste plaats overgenomen en daarmee het thuisvoordeel tijdens de playoff wedstrijd.
PKC speelt dus volgende week thuis op sportpark Oostpolder, de playoff tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.
In tegenstelling tot de zaal is er nu één playoff wedstrijd.

De winnaar mag een week later strijden om het landskampioenschap dat dit jaar wordt gespeeld bij DVO/Accountor in Bennekom.

Tekst: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.