Wandelen langs ongebaande wegen in de Alblasserwaard

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw

ALBLASSERWAARD - De Alblasserwaard is een landschap dat we ten noorden van de  Krimpenerwaard en ten zuiden van de Alblasserwaard niet kennen.

Het is al eeuwen een veengebied, met veeweiden en derhalve een economisch gebied. Tot 100 jaar geleden gingen economie en natuur hand in hand, dat was economisch het meest haalbare. Daarna ging de economie vooruit en de natuur achteruit. Toch is de Alblasserwaard nog steeds een interessant gebied.

De wandeling gaat door een gebied met landschappen en wolkenluchten tot aan de einders. De wandeling leidt vooral over grasdijken en met bomen begroeide kades, langs kleine en grotere natuurgebieden, leuke ontmoetingen met de planten en dierenwereld.

Ben je de steenmassa’s in de Randstad zat, maak je hoofd leeg, en doe dan in een paar dagen een “Wandeling langs ongebaande wegen in de Alblasserwaard.”

Overnachtingadressen worden gegeven aan het einde van de film. Je kan afspraken maken over het halen vanaf het eindpunt en het retour brengen de volgende dag.

Wandelkaart: Download de wandelkaarten www.nvwa.eu

Een prettige wandeling gewenst door Karl Thaller van RTV Papendrecht en Leen den Ouden van de Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.