Werkzaamheden bedrijventerrein Oosteind feestelijk afgesloten

27 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Werkzaamheden bedrijventerrein Oosteind feestelijk afgesloten

PAPENDRECHT - Bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht is grondig opgeknapt. Wegen zijn vernieuwd, het openbaar groen is verbeterd en er zijn meer parkeerplekken gecreëerd. Op een feestelijke bijeenkomst woensdag 24 mei 2016 bij Gebr. De Koning spraken wethouder Richard Korteland, en Dirk-Jan Teeuw (directeur Gebr. De Koning) namens de Belangenvereniging Oosteind (BVO) hun waardering uit voor het eindresultaat van de meerjarige revitalisering van één van de beste bedrijventerreinen van Nederland.

Bedrijventerrein Oosteind hoort al jaren tot de betere bedrijventerreinen in het land. Wethouder Korteland: 'Vaak is er de discussie hoe we nieuwe bedrijventerreinen kunnen aanleggen. Met Oosteind zijn we er juist zeer goed in geslaagd hoe een bestaand bedrijventerrein goede en nieuwe impulsen kan krijgen. Met de revitalisering is Oosteind nog aantrekkelijker geworden, het verkeer stroomt beter door en de parkeersituatie is verbeterd.'

Om ervoor te zorgen dat Oosteind een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven uit de maritieme en industriële sector blijft, heeft de gemeente Papendrecht in nauw overleg met de ondernemers op Oosteind verbeterplannen gemaakt. Eerder werd de Ketelweg aangepakt. In de afgelopen twee jaar waren er werkzaamheden aan de Rosmolenweg en Gantelweg (deelgebied zuidoost). Er werden onder andere wegen opgeknapt en er was groot onderhoud aan het openbaar groen. Ook is de Waterbushalte verplaatst naar de Rosmolenweg (bij Boskalis).

In de laatste fase is er gewerkt aan de Geulweg, Rietgorsweg en de Scheepvaartweg (deelgebied zuidwest). De bestrating is opnieuw aangelegd, de verlichtingsmasten zijn vervangen door duurzame led-verlichting en langs de rivier zijn extra parkeerplekken gerealiseerd. Ook zijn op aantal plaatsen langs de rivier nieuwe bankjes en prullenbakken geplaatst. Diverse bedrijven hebben op hun eigen terrein ook een verbeterslag gemaakt, waardoor het gebied er verzorgd uit ziet. Op Oosteind is verder nu een 30-kilometer-zône van kracht. De werkzaamheden bedragen bij elkaar circa 2,2 miljoen euro, waarvan de helft is betaald door de provincie Zuid-Holland.

De revitalisering van bedrijventerrein Oosteind is een geslaagd voorbeeld van samenwerking tussen de ondernemers op Oosteind, Aquabus BV en de provincie Zuid-Holland, gefaciliteerd door de gemeente Papendrecht. Bedrijventerrein Oosteind is circa 70 hectare groot en biedt plaats aan zo’n 130 bedrijven, waaronder Boskalis, Visser & Smit Hanab, Van de Grijp buizen, Scheepswerf Slob, Pon-Cat, Veth propulsion, Gebr. De Koning,Van Sillevoldt rijst, Sonneveld bakkerijproducten en Silvo kruiden (McCormick).

Foto © Richard van Hoek
Op de foto toosten ondernemers, gemeente en aannemer op het eindresultaat van het grondig opgeknapte bedrijventerrein Oosteind, terwijl een drone vanuit de lucht foto's en een korte film van het bedrijventerrein maakt. Deze film komt binnenkort beschikbaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.