Wielerronde wordt voor de 63e keer georganiseerd

24 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Wielerronde wordt voor de 63e keer georganiseerd

PAPENDRECHT - Zaterdag 4 juni 2016 wordt de 63ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de wijk Westpolder. Start en finish zijn in de Const Huygenslaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Vondellaan en Jacob Catslaan en de P.C.Hooftlaan terug naar de Const Huygenslaan.

De organisatoren hopen op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt o.a. door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Alle informatie over de ronde; het goede doel, de afsluiting van het parcours, deelnemers etc. staan op de site www.rondevanpapendrecht.nl.

Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Dit jaar start de organisatie met de Nieuwelingen.

Nieuwelingen “Grote Prijs Elsco Drankenhandel”
Om 12.15 uur gaan zij van start. Er staan tal van gerenommeerde renners aan het vertrek. Er wordt gereden om de “Grote Prijs Elsco Drankenhandel”. Tot de favorieten behoort Ivar Immerzeel winnaar van o.a. de Ronde van Nes aan de Amstel en DK Noord-Holland.

Sportklasse “Grote Prijs Maat Groep”
Om 13.45 uur starten onder meer de Papendrechters Kemal Acar, Eric Jan Jonker, Peter Kooistra, Rene en Dennis Lems en oud Nederlands Kampioen Cris Maas. Tevens starten Martin van Rij, districkskampioen tijdrijden van Zuid-Holland en winnaar in Rotterdam, John Roos districkskampioen op de weg en winnaar van ’s-Gravendeel en Peter van Wijgerden winnaar in Mill en Katendrecht. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Elite/Beloften “Grote Prijs Rabobank”
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.15 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De elite/beloften die gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank”.

Naast Papendrechter Melvin Wildeboer-Schut staat ook dit jaar elite winnaar van 2015 Mitchell Huenders aan de start evenals Robin Wennekes winnaar in Standdaarbuiten, Lexmond en Waddinxveen. Kortom het belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden.

Afsluiting Parcours Omwonenden
Van 11.00 uur tot en met 18.30 uur zal het parcours worden afgesloten. Binnen deze tijd is het VERBODEN om motorvoertuigen op de hieronder vermelde straten te parkeren.

Constantijn Huygenslaan – Vondellaan – Jacob Catslaan – P.C. Hooftlaan
Start én finish is in de Constantijn Huygenslaan. De bewoners dienen er rekening mee te houden dat er vanaf 8.00 uur dranghekken geplaatst zullen worden. Indien u verwacht uw auto deze dag te gebruiken, wordt u verzocht deze buiten het parcours te plaatsen.

Stichting Wielercomité Papendrecht & Politie Regionale Eenheid Rotterdam bedanken u bij voorbaat voor uw medewerking.

Goede Doel
Iedere bezoeker van de ronde van Papendrecht die daar een hapje of een drankje bestelt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht.

Voor deze 63ste ronde is dat De Stichting Vrienden van Stolpehove, deze stichting mag zich verheugen op het feit dat het Wielercomité hen heeft uitgekozen als Goede Doel 2016.

De Stichting heeft ten doel het welzijn van de bewoners van de woonzorgcentra in Papendrecht (De Markt, De Waalburcht en De Wieken) te bevorderen. Alle bewoners kunnen in een wensboom aangeven wat hun liefste wens is. Eén van de wensen die vaak naar voren komt, is dat bewoners een dagje uit willen. Het idee is nu om met de bewoners een uitje te organiseren naar de Fruitheerlijkheid in Papendrecht. Daarin zit een bezoek aan de boomgaard met als afsluiting een heerlijke picknick.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en ook dit jaar weer de spreekstalmeesters André Gelens en Mels de Kievit en natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.