Ingezonden stuk over Excelsior en de Papendrechtse Proms

24 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Ingezonden stuk over Excelsior en de Papendrechtse Proms

PAPENDRECHT - Van Ad Tromp kregen we dit betoog toegezonden: "Als betrokken inwoner van Papendrecht nu eens geen stukje met een kritische ondertoon of opmerking. Zo wil ik het dus niet hebben over een pas geplaatst paaltje bij het verenigingsgebouw van Excelsior waardoor de uitgang voor de 2e maal in 2 jaar weer geblokkeerd is. Met alle problemen van dien bij het vervoer van materiaal en instrumenten naar uitvoeringen/concerten. Nu zit men dus opgesloten, maar zaken moeten wel in een aanhanger van en naar het verenigingsgebouw.

Over problemen bij de rommelmarkt – zoals plaatsing container, aflevering van marktkramen etc - praat ik dan nog even niet. Een markt van financieel levensbelang voor deze vereniging. Waarom dus geen ”flexibele paal” die kan worden neergelaten of tijdelijk weggehaald (“Amsterdammertje”).

Veiligheid is belangrijk, maar kies voor een oplossing, een keuze die voor alle partijen aanvaardbaar is en ergo mee te werken. Ik mag toch wel aannemen, dat een oplossing – voor 4 juni a.s. geregeld kan worden. Zeker in verband met het volgende, want daar wilde ik nu eens iets over kwijt: “De Papendrechtse Proms”. Een evenement / activiteit voor iedereen.

Op zaterdagavond 4 juni 2016 is theater de Willem het decor voor de Papendrechtse Proms.

Excelsior Papendrecht gaat er weer een prachtige avond van maken. Een avond bol van muziek. Niet alleen het orkest van Excelsior, maar ook nog eens drie muzikale gasten.

Voor ieder wat wils. Jong en Oud. Van klassiek naar populair en modern. Zelfs herkenbare covers. In ons Papendrecht, maar ook daarbuiten hangen inmiddels vele posters, zijn er flyers uitgedeeld en ook al wat info in de (regio) pers, theater de Willem, nieuwsagenda etc. Dat allemaal voor het slotstuk van het seizoen 2015/2016. Nog net even voor de vakanties gaan beginnen heeft men blijkbaar gedacht.

Een heus “Proms” concert door het geweldige orkest van Excelsior Papendrecht in ons eigen theater de Willem. Dit allemaal in samenwerking met de CRP (Culturele Raad Papendrecht). Noteer maar in uw agenda en reserveer uw kaarten bij het theater. Kan op alle werkdagen in de middaguren. Voor de kosten hoef u het niet te laten. Voor een promotieprijs van 7,50 euro per persoon kunt u getuige zijn van de 3e editie van de Papendrechtse Proms. Deze pure Papendrecht Promotie moet een blijvertje gaan worden op de culturele activiteiten agenda in Papendrecht met de Willem als thuisbasis.

Het orkest van Excelsior o.l.v. dirigent Ruud Welle speelt deze avond klassiek en populair en ook samen met de gasten op deze avond. Er zijn deze avond ook drie geweldige gastoptredens van o.a. Francesco Daniel, singer-songwriter. Dankzij de deelname aan een talentenjacht in Papendrecht “I Want To Be Famous' doet Francesco mee aan twee musicals, heeft hij met de zanggroep Sing4 opgetreden tijdens het Kidsfestival in Sarajevo Bosnië en nu heeft hij zijn eerste EP Album “Acoustic Sonnets” opgenomen. Een talent van 20 jaar. Daarnaast Jannemien Cnossen, zangeres en violiste o.a. bij de begeleidingsgroep van Herman van Veen. En een echte regio coverband, namelijk de Willem van de Graafband. Zij zullen ook met het orkest samenspelen. De band bevat heel veel bekende gezichten. Zeker als men in Papendrecht op school heeft gezeten.

Twee jaar gelden heeft Excelsior aan de gemeente Papendrecht een drietal wensen ingediend. Over (jeugd) muziekopleidingen, een verbeterd verenigingsgebouw geheel voor muziek, opleidingen etc. en financiële ondersteuning bij bijvoorbeeld De Papendrechtse Proms.

Om dit  evenement op de muziekagenda te programmeren voor langere tijd kan dit niet zonder steun en sponsoring. Over twee daarvan is men nog in gesprek, waaronder een –verbeterd- gebouw, wat gelijk als een muziekcentrum, inclusief opleidingen zou kunnen fungeren. Ook opleidingen is thans heel actueel. Excelsior investeert heel veel geld in opleidingen. De derde was dus een verzoek om een financiële bijdrage voor een paar jaar om de Papendrechtse Proms nieuw leven in te blazen. Vorig jaar werd op eigen initiatief een start gemaakt in samenwerking, gezamenlijk initiatief met PKC in de Oostpolderhal. Dit jaar deed opeens de mogelijkheid zich voor om de Papendrechtse Proms terug te brengen waar het feitelijk hoort, in theater de Willem. Een geweldig theater in Papendrecht met 530 prima zitplaatsen.

De CRP in Papendrecht maakt het nu mogelijk om de Papendrechtse Proms weer onder de aandacht te brengen. Hoewel dus feitelijk niet geprogrammeerd op de (concert) agenda van het orkest en theater, wilde men deze kans voor zo’n uniek concert / muziekavond wat deze “proms” is niet laten lopen.

Zaterdagavond 4 juni 2016. Aanvang 20:15 uur. En er is een pauze. Staat dit al in uw agenda. Het beloofd echt weer een geweldige muziek avond te worden voor elk wat wils. Zoals al eerder gezegd voor de prijs van 7,50 euro per persoon hoef je niet thuis te blijven. Wat bent u normaal kwijt voor een avondje uit? En als u het orkest van Excelsior Papendrecht nog niet kent maakt dan eens kennis met dit geweldige orkest dat Papendrecht rijk is, met zijn enthousiaste dirigent Ruud Welle. Van vele kanten krijgt men steeds mooie complimenten. En dan ook nog eens drie geweldige gastoptredens. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van theater de Willem. U kunt ze nu al reserveren en ophalen tijdens werkdagen, op de namiddag van 13:30 uur – 17:00 uur. Telefoonnummer theater de Willem is 078- 615 82 26. E mailadres: reserveren@theaterdewillem.nl

Adres van het theater is van der Palmstraat 4 / Papendrecht. Indien aanwezig zijn ook nog op de avond van de voorstelling kaarten verkrijgbaar. Neem geen risico en mail of bel de Willem en reserveer uw plaatsen. Het zou toch geweldig zijn zo aan het einde van het seizoen dat Excelsior Papendrecht kan optreden in een (nagenoeg) uitverkocht theater de Willem. Dat is denk ik het mooiste compliment wat je deze actieve vereniging met zijn orkesten kan geven.

Daarom wil ik met dit ingezonden stuk mijn steentje bijdragen dat er deze avond veel support zal zijn vanuit de inwoners van Papendrecht, maar ook omliggende plaatsen in de regio Drechtsteden en de regio op de avond zelf.

Iedere muziekliefhebber is van harte welkom heb ik van de organisatie begrepen, ergo moet er gewoon bij zijn. Geweldig dit initiatief voor de “Papendrechtse Proms” van de culturele raad Papendrecht en Excelsior Papendrecht. Deze 3e editie van de “Papendrechtse Proms” is naar mijn bescheiden mening Papendrecht Promotie van de bovenste plank. Cultuurminnend Papendrecht zorg dus dat u er bij bent op zaterdag avond 4 juni 2016.

Ongetwijfeld weer een topavond met dit toporkest in deze regio. Ik wens u een heerlijk avondje uit en Excelsior Papendrecht heel veel succes. Een ontmoeting met dit top amateurorkest en u bent er voortaan altijd bij. Want op 28 september start men het seizoen 2016/2017 in de PKC Oostpolderhal met een (concert) optreden met: “Het Groot Niet Te Vermijden” Zie de websites van PKC en Excelsior Papendrecht voor deze avond. Ook dat beloofd weer een bijzonder evenement te worden. En dat allemaal in Papendrecht, een dijk van een dorp met heel veel mogelijkheden, ook op het gebied van muziek." Tot zover Ad Tromp (Ambassadeur voor Excelsior)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.