Geslaagd Nieuwjaarsconcert Excelsior Papendrecht in uitverkochte Willem

11 januari 2016
Geslaagd Nieuwjaarsconcert Excelsior Papendrecht in uitverkochte Willem

PAPENDRECHT - Traditiegetrouw heeft het orkest van Excelsior het Papendrechtse Nieuwjaarsconcert verzorgd in Theater De Willem op zaterdag 09 januari jl. Het publiek werd in de foyer verwelkomd door het jonge talent van het SMS-orkest (Starten Met Samenspel) o.l.v. Matthijs Valkenwoud, waarna het orkest o.l.v. Ruud Welle het overnam in het uitverkochte theater. Het concert begon in stijl met Overture to a new age, waarna zangeres Sae-jeong Kim het podium betrad en Ave Maria en Summertime zong, begeleid door het orkest. En ook de Radetzki Mars van Strauss mocht in dit programma niet ontbreken.

Burgemeester C. de Bruin noemde Excelsior in zijn Nieuwjaarstoespraak een belangrijke verbindende factor binnen de Papendrechtse samenleving en zei trots te zijn op de plaats die Excelsior in de lokale samenleving en ook daarbuiten inneemt. Met het oog op de huidige onrust in de wereld riep hij op tot respect, een warm hart en koel hoofd waarbij muziek zal inspireren en verbinden. Hij bestempelde het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert als een waar feestje en mooie opmaat voor het nieuwe jaar.

Zanger Roman van der Werff maakte er daarna een waar feest van op het podium, met nummers als Moeder ik wil bij de revue, Cracklin Rosie, Beggin’, Sweet Caroline en een medley van de Jersey Boys, begeleid door het orkest. Als klap op de vuurpijl werd afgesloten met Happy New Year van Abba, waarmee Excelsior Papendrecht o.l.v. Ruud Welle de luisteraars een mooie boodschap mee gaf voor 2016.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.