PKC wint ruim van Koog Zaandijk

21 mei 2016
PKC wint ruim van Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - Op zaterdag 21 mei speelde PKC/SWKGroep de op-een na laatste wedstrijd in de veldcompetitie, een thuiswedstrijd tegen Koog Zaandijk/Hiltex. Het was een broeierige atmosfeer op sportpark Oostpolder. Een heel verschil met vorige week. Voor de internationals was de overgang minder zwaar, zij hadden deze week een uitstapje naar Turkije.

Binnen een halve minuut stond de eerste treffer al op het bord. Dat verschil is alleen maar gegroeid tot de ruststand van 16-6. Echt vloeiend ging dat overigens niet, de eerste helft kenmerkte zich vooral door diverse plaatsfouten in de aanval. Het is dat het gezegde 'geen deuk in een pakkie boter' van toepassing was op de tegenstander, want ook bij de Papendrechters stokte de score lange tijd. Toen deze weer op gang kwam ging het ook direct hard met de genoemde ruststand tot gevolg.

De tweede helft begon weer met een snelle goal en PKC liep binnen mum van tijd naar de twintig en verder. De wet van de remmende voorsprong liet zich ook nu weer gelden en hoewel er mooie acties te zien waren had dit niet altijd een doelpunt tot gevolg. Halverwege de tweede helft kwam Daphne Roelofs er in, later gevolgd door Carmen de Heer en Suzanne Sijstermans, waardoor alleen Mabel nog als basisdame in het veld stond. Ook Olav werd naar de kant gehaald zodat Johannis ook zijn minuten kon maken aandachtig gevolgd door zijn dochtertje langs de lijn.
Terwijl de score bij PKC minder snel ging, lukte het bij KZ wel, waar vooral Marjolein Kroon voor de doelpunten zorgde.
Spannend was het al lang niet meer en het spel werd frivoler en minder doeltreffend. Laurens en Danny wilden op het eind vanuit het verdedigsvak nog de aanval een handje helpen, maar dat vond de scheidsrechter niet goed. Toen hij affloot stond er 32-23 op het bord.

Kruisfinale
Hiermee is de kruisfinale een zekerheid geworden. TOP/Quoratio won ook, waardoor het verschil nog steeds één puntje is in het voordeel van de Sassenheimers.
Dit betekent dat PKC volgende week in Sassenheim moet winnen om als eerste te eindigen en zo het thuisvoordeel af te dwingen.
Wie de tegenstander wordt is nog onduidelijk, dat kan Blauw-Wit, Fortuna/Delta logistiek of zelfs nog LDODK/AH Gorredijk zijn.

Afscheid
Na de wedstrijd werden Ben Crum, John Bakker, Edward Jonkman, Rutger Sijstermans en Robert de Jong naar voren geroepen. Zij gaan stoppen bij de eerste selectie en kregen als dank voor hun inspanning en bos bloemen uitgereikt. Edward en Robert hebben nog geen plannen, John stopt na 17 jaar gefilmd te hebben. Ben gaat zich inzetten voor de jeugd bij PKC en Rutger gaat als trainer bij GKV aan de slag.

Wie ook stopt is Leo van Andel. Hij heeft inmiddels een aantal jaren als PKC fotograaf gefungeerd. Er zijn heel wat foto's van zijn hand aan het archief en het PKC fotoalbum aangeboden. Incidenteel zal hij nog wel eens langs de lijn staan.De collage hieronder is uiteraard van zijn hand en nog meer foto's staan in het PKC album en Oypo. Ook voor Papendrecht.net heeft hij heel wat foto's gemaakt, waar Papendrecht.net hem voor wil danken.

Tekst: Peter Besemer

Foto: Leo van Andel

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.