Olympia blij met nieuwe sporttassen en goede resultaten

19 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Olympia blij met nieuwe sporttassen en goede resultaten

PAPENDRECHT - Afgelopen donderdag was er tijdens de training een verrassing voor alle turnsters. Melitta Nederland BV heeft de wedstrijdturnsters van Olympia gesponsord met nieuwe sporttassen. Annelies Borsje overhandigde de sporttassen aan de aanwezige turnsters en natuurlijk moest er een groepsfoto worden gemaakt. Annelies staat helemaal links.

Het bedrijf van de koffiefilters, koffiezetters en waterkokers bestaat dit jaar zestig jaar. Olympia is superblij met de nieuwe tassen die een mooie aanvulling zijn op de rood/zwarte trainingspakken die we al hebben. Bij de komende finalewedstrijden worden de tassen voor het eerst gebruikt. De turnsters van Olympia hebben de afgelopen maanden veel wedstrijden geturnd en gaan nu naar de afronding van het seizoen met de finalewedstrijden. Op zaterdag 28 mei turnt Hélène Borsje haar meerkampfinale van de 4e divisie in het district Zuid-Holland. Zij plaatste zich voor deze finale door een mooie zevende plaats tijdens de voorwedstrijd in Hellevoetsluis.

De keuze A turnsters van Olympia: Alissa de Jong, Myrthe Verhagen, Aranka Tubex, Lotte Kuntz, Danique Hameete, Anna Bakker en Lotte van Kooten turnen op zaterdag 4 juni hun finale van het Rayon Turn Toernooi in Gorinchem. Zij presteerden goed in de afgelopen maanden tijdens de poulewedstrijden en mogen daarom dikverdiend de finale turnen. Alle andere wedstrijdturnsters komen op zaterdag 12 juni in actie tijdens de laatste turncompetitie van Rayon Dordrecht in Ridderkerk en Zwijndrecht.

Overdag is de wedstrijd voor de verplichte oefenstof en 's avonds is de wedstrijd voor de keuze oefenstof. De turncompetitie is een best-of-three formaat: na drie wedstrijden zijn de prijswinnaars bekend. Met nog een wedstrijd te gaan wordt het spannend. De allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor alle turnsters van de wedstrijdafdeling is in het weekend van 17 en 18 juni. Dan worden in Hendrik-Ido-Ambacht de individuele rayonwedstrijden gehouden. Hier turnt iedere turnster een meerkamp (sprong, brug, balk en vloer) en maakt kans om kampioen van het rayon te worden.

Op de foto: alle wedstrijdturnsters die tijdens de training aanwezig waren met hun nieuwe Melitta-sporttassen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.