Papendrecht bidt voor IS, Boko Haram en Kim Jong Un

19 mei 2016
Papendrecht bidt voor IS, Boko Haram en Kim Jong Un

PAPENDRECHT -  In het gebouw van de Vrije Baptisten Gemeente, Poldermolen 7,  wordt in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 mei een Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk georganiseerd .
Dit jaar is het thema: “Heb je vijanden lief”.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De Nacht van Gebed wordt jaarlijks gehouden op honderden locaties in Nederland en België.
Daarmee wordt gehoor gegeven aan de veelgestelde vraag van vervolgde christenen: ‘Bid voor ons’. Christenen uit de omgeving zijn van harte welkom om (een deel van) de Nacht van Gebed bij te wonen en mee te bidden.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea.

Jaap Iedema namens de Papendrechtse organisatie legt uit:
De opdracht van de Here Jezus uit Mattheüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is onze inspiratie.

Na de recente aanslag met Pasen op christenen in Lahore, Pakistan, waarbij meer dan zeventig doden vielen en honderden slachtoffers, liet een medewerker uit Pakistan weten: ‘Ik ben ervan overtuigd dat als vele christenen voor ons bidden, wij door kunnen gaan met het versterken van de kerk in Pakistan’.

Deze broeder en miljoenen vervolgde christenen zijn overtuigd van de kracht van ons gebed voor hen. Gelooft u dat uw gebed impact heeft op de levens van vervolgde christenen? Wees wakker! En moedig hen aan in gebed. Tijdens de Nacht van Gebed wordt er gebeden voor verschillende landen. Naast de informatie en gebedspunten uit de gebedsboekjes, zijn er aansprekende filmfragmenten.

Waarom een Nacht van Gebed?
Niet elke Christen heeft de vrijheid om samen te komen als kerk, om samen te bidden en te delen in geloofservaringen of om zorgen te delen. Sterker nog, wanneer je gevangen gezet wordt, je baan kwijt raakt, verstoten wordt door je familie of je leven niet zeker bent, alleen omdat je in die Ene God gelooft, heb je het in vele landen op deze wereld erg zwaar.

Hoe bijzonder is het dan om in een vrij land samen te komen en gezamenlijk te bidden voor die vervolgde broeders en zusters, maar dus ook voor hun vervolgers.
Samen één nacht bidden, één nacht apart zetten voor vervolgde kerk, dat is de essentie van de Nacht van Gebed. Voor de één een uitdaging, voor de ander een offer, voor weer een ander een goede gewoonte, maar wel een noodzaak om God te blijven zoeken. In liefde en bewogenheid voor onze broeders en zusters die onze gebeden zo nodig hebben.

Hoe ziet zo’n “Nacht” er nu uit?
De Nacht begint op vrijdagavond om 22.00 uur en duurt tot zaterdagochtend 06.00 uur.
Het geheel is opgedeeld in vier blokken van ongeveer twee uur. Per blok worden drie filmfragmenten getoond met informatie over een bepaald gebied of onderwerp. Na ieder filmfragment wordt er in groepjes met elkaar gebeden. Ook is er een gelegenheid om kaarten te schrijven welke door Open Doors verstuurd zullen worden. Na elk blok is er een korte pauze. Voor velen de gelegenheid om aan te schuiven of om naar huis te gaan want het is uiteraard niet verplicht om de hele “ nacht” mee te doen.

Waarom wordt er ’s nachts gebeden?
Juist ’s nachts hebben veel vervolgde christenen het moeilijk, dan slaat de twijfel toe. Bovendien zien we in de bijbel dat veel christenen ’s nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts voor hem en kwam hij vrij.
Door de getuigenissen en de beelden op de filmfragmenten voel je iets van het lijden dat deze christenen doormaken. Het kost ons een nacht maar het verrijkt ook je eigen leven.

Verhoort God onze gebeden?
“Bid voor ons.” Dit is vaak wat vervolgde christenen vragen wanneer ze door een christen uit een vrij land worden opgezocht.
Niet iedereen is in staat op bezoek te gaan bij onze vervolgde geloofsgenoten maar via gebed hen bemoedigen is wel mogelijk. Het is zo’n krachtig instrument als er tegelijkertijd op vele locaties in Nederland en België voor de vervolgde christenen wordt gebeden. God hoort en verhoort onze gebeden. En weet u, in landen als Noord Korea bidden ze voor ons. Wij hebben de vrijheid om te lezen in Gods woord, te spreken over Zijn verlossingswerk en de hoop die God ons geeft. Wij kunnen in alle vrijheid dagelijks naar een kerk of samenkomst gaan om Hem groot te maken.
Hoe gaan wij om met de vrijheid die we hebben om alles bij God te brengen?
Kom, wees niet lauw, maar wordt warm en bid mee om hen te bemoedigen en voor Gods troon te brengen.

Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.