Nacht van gebed voor de Vervolgde kerk

27 mei 2011
Nacht van gebed voor de Vervolgde kerk

PAPENDRECHT - Wel eens gehoord van de vervolgde kerk?
In de nacht van  17 op 18 juni willen we tijd vrij maken om te bidden voor geloofsgenoten wereldwijd die geen geloofsvrijheid hebben. Samen bidden om de christenen te bemoedigen en hen bij God te brengen. Op zo’n avond vallen kerkmuren weg en mogen we ons realiseren welk voorrecht we hebben om in alle openheid en vrijheid te bidden voor de vervolgde kerk.
Dit jaar wordt de “Nacht van Gebed” voor de vierde keer in Papendrecht georganiseerd, in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt.

De nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Christenen in deze landen hebben vaak geen toegang tot bijbels, kunnen hun baan kwijt raken, gevangen worden genomen, gemarteld en zelfs worden gedood. Open Doors startte in 1989 met dit project. De “Nacht” wordt gehouden op ruim vierhonderd locaties in Nederland en België en is altijd het eerste weekend na Pinksteren. De Nacht begint om 22.00 uur en is opgedeeld in vier blokken van twee uur. Per blok worden drie filmfragmenten getoond met informatie over een bepaald gebied of onderwerp. Na ieder filmfragment wordt er in groepjes met elkaar gebeden. Dit jaar is het thema van de Nacht van Gebed “Bidden en preken voor Ninevé” (Jona 1:2)

Juist ‘s nachts
Waarom wordt er ’s nachts gebeden?
Juist ’s nachts hebben veel vervolgde christenen het moeilijk, dan slaat de twijfel toe. Bovendien zien we in de bijbel dat veel christenen ’s nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts voor hem en kwam hij vrij.
Door de getuigenissen en de beelden op de filmfragmenten voel je iets van het lijden dat deze christenen doormaken. Het kost ons een nacht maar het verrijkt ook je eigen leven. Wij horen van al de onrust die er is in het Midden Oosten. Maar welke kant gaat het straks op voor de christenen in deze landen? Door zo’n nacht word je ook betrokken bij het leed van christenen wereldwijd.

Bemoediging
Niet iedereen is in staat op bezoek te gaan bij onze vervolgde geloofsgenoten maar via gebed hen bemoedigen is wel mogelijk. Het is zo’n krachtig instrument als er tegelijkertijd in vele kerken in Nederland voor de vervolgde christenen wordt gebeden. Aan het woord is NT die voor Open Doors op reis is geweest om christenen in diverse landen te bemoedigen. “Wij hebben geen idee hoe belangrijk het is dat we volharden in gebed en voor hen op de bres gaan staan. Kom en bid met ons mee.
En weet u, in landen als Noord Korea bidden ze voor ons. Hoe gaan wij om met de vrijheid die we hebben om ons geloof te belijden?”

Foto bijschrift:
“Maak je gereed en ga naar Nineve, die grote stad, om haar aan te klagen, want het kwaad dat ze daar doen is ten hemel schreiend.”  (Jona 1:2)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.