Kampioen Brederodes te sterk voor Drechtstreek

17 mei 2016 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Voor Drechtstreek is de competitie geëindigd met verlies tegen Brederodes uit Vianen en het eindigt daarmee als vierde op de ranglijst van de 3e klasse C. Brederodes liet zien dat het na twee nederlagen na het behalen van het kampioenschap de competitie toch winnend kon afsluiten.

Ondanks de twee verliespartijen van de afgelopen twee weken eindigde de kampioen met acht punten verschil boven de nummer twee Wieldrecht, dat hiermee de eerste periode van Brederodes overneemt en nacompetitie speelt. Gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd was het Drechtstreek dat enthousiast probeerde om een goede score neer te zetten. Het had immers nog de kans om bij winst nacompetitie te gaan spelen. Dat eerste kwartier speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Brederodes. Geleidelijk aan kreeg Brederodes meer vat op de wedstrijd en dat leverde na een half uur spelen het eerste doelpunt op. Uit een hoekschop wist René de Blokde 0-1 in te koppen. Drechtstreek liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en na vijf minuten tikte Geraldo Alken bij een scrimmage vlak voor het doel de 1-1 achter doelman Nick van der Berg. Brederodes liet meteen blijken dat het zich niet over wilde geven en de defensie greep enkele malen stevig in toen Drechtstreek gevaarlijk bleef proberen op voorsprong te komen. Dit leidde tot enkele onvriendelijkheden van de zijde van Bredrodes.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Er werd keihard geknokt door beide ploegen. Na tien minuten wist doelman Marvin Otte een keihard schot van afstand op schitterende wijze te keren en hij hield de stand daarmee gelijk. In de 56ste minuut kreeg een speler van Brederodes vlak bij het doel de bal tegen zijn hand en de goed leidende scheidsrechter Priest uit Waalwijk kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Dit leidde tot hevige protesten van Brederodes zijde maar de strafschop werd natuurlijk gewoon genomen. Het was Stefan Jonkman die de kans benutte en de bal feilloos in schoot: 2-1. Kort hierna werden Stefan Jonkman en Peter van de Merwe door coach Munoz onder applaus van spelers en publiek naar de kant gehaald. Beide routiniers speelden na ruim 250 wedstrijden in Drechtstreek 1 hun laatste wedstrijd voor dit team; zij gaan volgend seizoen in een lager elftal uit komen. Kort na de wissel was het in de 62 ste minuut de steeds opzichtig onrust stokende Ivo Toxopeus die namens Brederodes de 2-2 in kon schieten. Doelpogingen van Drechstreek zijde werden veelal onschadelijk gemaakt door de goede verdediging van de tegenstander en een prima kans voor Erwin van der Heiden ging opnieuw over het doel.

Nadat de Mike de Groot de stand op 2-3 had gebracht was Drechtstreek niet bij machte om hier nog iets tegenin te brengen en moest het zich bij het verlies neerleggen. Inmiddels was ook al duidelijk dat Heukelum zijn laatste wedstrijd winnend ging afsluiten en de 3e periodetitel bemachtigd had.

Zo eindigt een bewogen seizoen voor Drechtstreek met een keurige vierde plaats in de eindrangschikking. Het valt daarmee wel buiten alle prijzen. Volgend seizoen kan coach Miguel Munoz met een schone lei beginnen. Gezien de aangekondigde versterkingen mag aangenomen worden dat de ambities dan hoger zullen liggen dan een vierde plaats op de ranglijst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.