Papenhoeve baalt van vogelmishandeling

11 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Papenhoeve baalt van vogelmishandeling

PAPENDRECHT - Al eerder heb ik u verteld dat alle mensen die op en voor ‘De Papenhoeve’ werken, dit doen met ontzag voor mens en dier. De veiligheid van bezoekers is daarin heel belangrijk en ook het welzijn van de dieren staat hoog in het vaandel. Wij verwachten echter dat ook de bezoekers respect hebben voor mens en dier. Helaas is dat niet altijd het geval. De afgelopen periode zijn we jammer genoeg geconfronteerd met enkele vervelende incidenten. Zo hebben we op onze camerabeelden kunnen zien dat enkele kinderen bewust op de staart van pauw Hans gaan staan en dat er met stokken achter de kippen en de ganzen aan wordt gejaagd.

De dieren worden daar bang van en bovendien geeft het veel stress. En zoals we weten maakt stress ziek. Als de dierverzorgers vervolgens de betreffende ouders aanspreken op het gedrag van hun kinderen, komt het voor dat de dierverzorgers worden afgesnauwd. Of opmerkingen krijgen in de trant van “dan moet je die dieren maar niet los laten lopen”.

Ook komt het voor dat er spullen van de kinderboerderij worden ontvreemd. Zo komen er kinderen met een leeg eierdoosje naar de boerderij en rapen de eieren van de kippen op. En zonder te vragen wordt dit dan mee naar huis genomen. Ook worden cruciale onderdelen van toestellen afgehaald.

Twee weken geleden hebben we op de camerabeelden kunnen zien dat 3 kinderen een belangrijke dop van een toestel hebben afgehaald en hebben meegenomen. Afgelopen week kwamen dezelfde kinderen weer op de kinderboerderij en toen zijn zij aangesproken op het meenemen van de dop. De kinderen gaven het gelijk toe en zijn de dop thuis op gaan halen en hebben hem teruggebracht. Alles is nu weer compleet.

Gelukkig komen deze incidenten niet dagelijks voor en wordt de kinderboerderij door de meeste grote en kleine bezoekers gebruikt waarvoor hij bestemd is: genieten van de dieren en de speeltoestellen.

Door de bewakingscamera’s die op het terrein zijn aangebracht wordt een oogje in het zeil gehouden of er geen vervelende dingen gebeuren en kunnen we ook de beelden terugdraaien en opnieuw bekijken. En het leuke nieuws: “de lammetjes die geboren zijn mogen naar buiten en kunnen door iedereen worden bewonderd”.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.