Stiefbeen en Zoon op 'de Papenhoeve'

27 april 2016
Stiefbeen en Zoon op 'de Papenhoeve'

PAPENDRECHT -  Zoals u weet is het gemeentehuis tijdelijk verhuisd van de Markt naar de Ketelweg. Dit in verband met de renovatie van het gemeentehuis op de Markt. Nu kon niet alles mee worden verhuisd naar de Ketelweg. En op ‘De Papenhoeve’ konden we nog wel het een en ander gebruiken.

Na wat telefoontjes over en weer en na het regelen van een aanhangwagen gingen onze voorzitter Errol Risakotta en onze facilitaire man Ruud Pak samen op pad naar het “oude” gemeentehuis. “Even shoppen” zeiden ze. En al snel kwamen ze met een kar vol spullen terug. Toen ik het zag moest ik gelijk met een glimlach aan de televisieserie ‘Stiefbeen en Zoon’ uit de jaren 60 denken. De ouderen onder ons kennen die serie waarschijnlijk nog wel. In ‘Stiefbeen en Zoon’ speelden Rien van Nuenen en Piet Römer een vader en een zoon die in 2e hands spullen handelden waarbij zij altijd met elkaar in de clinch lagen, en waarbij de 2e hands spullen onoverzichtelijk werden opgeslagen. Zo ook nu op ‘De Papenhoeve’.

Na de eerste kar met spullen gingen Errol en Ruud weer op pad en volgde er nog een tweede kar. Ook weer vol met 2e hands “zooi”. We zijn er echter heel blij mee. Zo zijn er ook een paar kasten meegekomen en nu kunnen we al onze spullen netjes en overzichtelijk opbergen. Hoewel,  zoals u waarschijnlijk ook weet, hoe meer ruimte, hoe meer er wordt bewaard. Maar dat zien we later wel weer. Voorlopig kunnen we even vooruit met dank aan de gemeente Papendrecht.

Door Adrie van den Adel

Foto: Links op de kar staat Errol Risakotta en rechts staat Ruud Pak. Al “kibbelend” krijgen de 2e hands spullen een plaats op onze boerderij

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.