Prijsvraag Papenhoeve: en de winnaars zijn...

13 april 2016
Prijsvraag Papenhoeve: en de winnaars zijn...

PAPENDRECHT - Maandag 28 maart, 2e Paasdag. Het feestcomité van onze kinderboerderij had alles uit de kast gehaald om van deze dag een onvergetelijke dag te maken. En onvergetelijk is hij geworden. De weergoden hadden het zo bar gemaakt dat er zelfs door het KNMI een code geel werd afgegeven: zwaar weer dus. Veel van wat er georganiseerd was viel daardoor (letterlijk) in het water. Zo had supermarktketen Jumbo een springkussen beschikbaar gesteld. Helaas kon dit door de zware wind niet worden opgezet.

Dit zou veel te gevaarlijk zijn geweest en tot ongelukken hebben geleid.  En zoals u weet staat veiligheid hoog in ons vaandel. Ook het zoeken naar paaseieren hebben we moeten inkorten. Maar creatief als het feestcomité is, zijn er alternatieven van stal gehaald om deze dag toch succesvol te laten zijn. Zo is het zoeken naar de gouden eieren vervangen door een prijsvraag. De vraag was hoeveel kilogram hooi en stro de kinderboerderij op jaarbasis verbruikt. Het antwoord weet u inmiddels, want dat stond op 30 maart in deze krant.

Ondanks de barre weersomstandigheden hebben de bezoekers ons niet in de steek gelaten. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Een kleine 500 mensen hebben de wind en de regen getrotseerd  en zijn naar de boerderij gekomen. 92 kinderen hebben de prijsvraag beantwoord. Ze hebben allemaal een tasje gevuld met een appel, een mandarijn, een paaslolly en een kleurplaat gekregen. Ook deze tasjes zijn door Jumbo geschonken. Er zijn 4 kinderen die de prijsvraag goed hebben geraden.

Dit zijn Thijs Ramstijn, Victorina Shurfayenne, Ashley Rijke en Isra Pekenio. Het juiste antwoord is 20.000 kg. De prijs die gewonnen kon worden was een boodschappentas met boodschappen. Alle vier de winnaars krijgen zo’n tas. En op woensdag 6 april zijn deze tassen bij de Jumbo op de Meent uitgereikt aan de winnaars. De bedrijfsleider van Jumbo Sajad Bagherzada en de voorzitter van de kinderboerderij Errol Risakotta waren hierbij aanwezig; eerste medewerkster Iris Contant van Jumbo heeft de tassen overhandigd. Zo is een onstuimige  2e Paasdag toch op alle fronten goed gekomen. Het volgende feest op de kinderboerderij is het schaapscheerdersfeest op 21 mei. Daarover leest u een volgende keer meer.

Door Adrie van den Adel

Ondertiteling foto: Van links naar rechts ziet u Isra Pekenio, Thijs Ramstijn, Ashley Rijke en Jumbo medewerkster Iris Contant. Victorina Shurfayenne was helaas verhinderd

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.