Kinderboerderij 'De Papenhoeve' en het 'Schapenstaartje'

08 februari 2016
Kinderboerderij 'De Papenhoeve' en het 'Schapenstaartje'

PAPENDRECHT - In 2015 is ‘De Papenhoeve’ gestart om kinderen kennis te laten maken met het verwerken van wol die afkomstig is van het schaapscheerdersfeest. Dit is door de bezoekers zo enthousiast ontvangen dat het bestuur van ‘De Papenhoeve’ besloten heeft om in 2016 hier intensiever mee door te gaan. En zo is het samenwerken met ‘Schapenstaartje’ ontstaan.

‘Schapenstaartje’ is opgezet door 2 enthousiaste dames die de meest bijzondere dingen maken van schapenwol. Marijke Toma en Marian van Straten vertellen wat zij met ‘Schapenstaartje’ willen bereiken. Een van hun doelen is om kinderen te laten zien wat er allemaal met schapenwol gedaan moet worden om uiteindelijk bijvoorbeeld een mooie roze knuffelolifant te krijgen. En hoe eenvoudig het is om dit zelf te doen. Het hele proces van het scheren van de schapen, het wassen van de wol tot en met het maken van een mooi voorwerp is binnenkort op de kinderboerderij te zien. De kinderen kunnen iedere laatste woensdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur op ‘De Papenhoeve’ komen leren om een mooi voorwerp van wol en andere natuurlijke materialen te maken.

Een tweede doel van Marian en Marijke is om ook volwassenen enthousiast te maken voor vilten, spinnen, haken en breien; natuurlijk allemaal van de eigen wol van onze schapen. Hiervoor stelt ‘De Papenhoeve’ haar educatieruimte iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur beschikbaar. Ook voor mensen uit verzorgingstehuizen is dit een bijzonder leuke activiteit om naar toe te komen. Wij hopen u binnenkort te ontvangen aan de Admiraal de Ruyterweg 1A.

Op de foto: Marian van Straten en Marijke Toma zijn er helemaal klaar voor om u alles over het werken met schapenwol te vertellen.

Door Adrie van den Adel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.