Dit jaar de 14e Truckerstocht met maar liefst 85 historische en nieuwe trucks

10 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Dit jaar de 14e Truckerstocht met maar liefst 85 historische en nieuwe trucks

ALBLASSERWAARD - Op zaterdag 21 mei staat de Alblasserwaard wederom in het teken van de Truckerstocht. Een jaarlijks terugkerend indrukwekkend evenement dat als doel heeft circa 100 verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen. Voor de organiserende Lions Club Alblasserwaard Souburgh een relatief klein gebaar, voor de Alblasserwaard een leuk evenement, maar voor de deelnemers een enorm groot plezier.

Dit jaar zullen ruim 85 historische en nieuwe trucks meerijden. Met hun eregasten aan boord maken zij een rondrit van 65 kilometer door de prachtige Alblasserwaard. Uniek dit jaar is oa. de aanwezigheid van een tweetal trucks van het ministerie van Defensie.

Ook dit jaar zal de truckerstocht volledig CO2 gecompenseerd worden. Er zal door onze club een boomplanting volgen ter compensatie van de CO2 uitstoot die dit evenement maximaal met zich Ook dit jaar is er met zorg een route uitgestippeld. De dag begint met een feestelijke ontvangst van de deelnemers waarna het startschot gegeven zal worden voor deze 14e editie van de Truckerstocht. De lange stoet van trucks vertrekt om 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam.

De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht (10.55 uur) en vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht (11:10).

Hier wordt gereden via de Baanhoekweg, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan en via de Rivierdijk naar Hardinxveld-Giessendam (vanaf 11.30 uur). Aldaar vervolgt de stoet haar weg via de Spoorweg en de Parallelweg naar Giesenburg (vanaf 11.45 uur). In Giessenburg rijdt men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar (12.00 uur) en vervolgens naar Noordeloos (12.15 uur). Hierna vervolgt de route zich richting Goudriaan (12.25 uur) en Groot-Ammers. Alwaar de deelnemers in het Ooievaarsdorp (aankomsttijd 12.30 uur) een lunch wordt aangeboden.

Om 13.30 uur vertrekken de trucks richting het eindstation. We moeten Streefkerk dit keer helaas overslaan ivm. de werkzaamheden op de Lekdijk tot aan Nieuw-Lekkerland (14.00 uur) en Kinderdijk (14.15 uur) naar de finish gereden. De bloemrijke intocht staat om 14.45 uur gepland in Alblasserdam op het terrein van Maat Transport.

De meeropbrengsten worden dit jaar ter beschikking gesteld aan enerzijds de Stichting Roparun die de kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en hun naasten probeert te verhogen en anderzijds de stichting ‘de Blomhoeve’. De Blomhoeve is een woon- en dagbestedingsvoorziening in Alblasserdam waarin, maar ook van waaruit mensen met een beperking ondersteuning kunnen ontvangen voor het voeren van hun eigen regie op het gebied van zorg, welzijn en wonen.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.