Onderzoek naar overlijden de heer Kolenbrander in volle gang

04 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Onderzoek naar overlijden de heer Kolenbrander in volle gang

PAPENDRECHT - Woensdag 23 maart 2016 omstreeks 07.00 uur werd in het water bij de Muilwijckstraat in Papendrecht, ter hoogte van de Weteringsingel, het levenloze lichaam van de 67-jarige Gerard Kolenbrander uit Papendrecht aangetroffen. Sindsdien onderzoekt de politie hoe de man in het water is beland en is nog steeds op zoek naar getuigen. Op 12 mei wordt in Bureau Rijnmond aandacht aan het rechercheonderzoek besteed.

In eerste instantie ging de politie uit van een noodlottig ongeval, maar inmiddels is duidelijk dat er diezelfde nacht, in de directe nabijheid van de plaats waar de heer Kolenbrander is aangetroffen, een ruzie tussen twee personen is geweest. Om erachter te komen of er een verband is tussen deze ruzie en de dood van de heer Kolenbrander, komt de politie graag in contact met die bewuste persoon/personen. Ook wil de politie graag spreken met mensen die het slachtoffer in de vroege ochtend van woensdag 23 maart hebben gezien of gehoord. Het slachtoffer is die woensdag om vijf minuten voor half een vertrokken uit horecagelegenheid Tinus aan het Oude Veer en via de Brederodelaan richting zijn huis aan de Muilwijckstraat gelopen. In de omgeving van de vindplaats van het lichaam zijn vandaag brieven aan omwonenden verspreid.

Bureau Rijnmond
Het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedt op donderdag 12 mei aandacht aan het overlijden van de heer Kolenbrander.

Bureau Rijnmond is te zien na het nieuws rond 17.20 uur bij TV Rijnmond. De uitzending wordt ieder uur herhaald tot vrijdag 17.00 uur.

Informatie?
Heeft u informatie over de dood van de heer Kolenbrander en/of had u die nacht ruzie in de nabijheid van de vindplaats van het lichaam, neem dan contact op met rechercheteam C van de politie Dordrecht via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Of geef anoniem uw tip via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.