Drechtstreek klopt Ameide

25 april 2016 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Met een ruime 5-0 overwinning blijft Drechtstreek in de race voor een goede positie in de derde periode. Heukelum, grootste concurrent voor die periode, won van Focus 07 en staat hier ongeslagen bovenaan.

De wedstrijd tegen Ameide werd door Drechtstreek met redelijk gemak gewonnen. In tegenstelling de onvriendelijk eindigende heenwedstrijd in december bleek Ameide nu nauwelijks enig gevaar te kunnen stichten. Alleen in het eerste kwartier van de wedstrijd was er evenwicht tussen beide ploegen. Ameide kreeg na acht minuten een goede kans op de openingstreffer en enkele minuten later werd een harde kopbal van Jerry Henzen goed gekeerd door doelman Fabian den Hartog. Er werd hard gewerkt en de wedstrijd leek alle kanten op te kunnen gaan maar in de 17 e minuut leidde een fout van rechterverdediger Jelle de Haan de kentering in. Martijn de Jong wist goed te profiteren van die fout en hij scoorde de 1-0. Enkele minuten later was het Erwin van der Heiden die op aangeven van Jorn van Drimmelen de 2-0 in kon schieten. Het verzet van Ameide was hiermee wel gebroken en het kwam daarna nauwelijks nog tot gevaarlijke acties. Een kwartier voor rust kwam de stand zelfs nog op 3-0 door een benutte strafschop van Ton Groffen. Scheidsrechter Sjors de Jong gaf de strafschop nadat doelman Fabian den Hartog de doorgebroken Dylan Zwiers had neergehaald.

Ook in de tweede helft had Drechtstreek het beste van het spel. In de 59 ste minuut kon Martijn de Jong zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken. Met een fraaie lob strafte hij opnieuw een verdedigingsfout af en bracht de stand op 4-0. Het enige echte wapenfeit dat Ameide hier tegenover wist te stellen was een fraai schot van Robin Tamming. Zo’n twintig minuten voor tijd breidde Silvan Damwijk de stand nog uit tot 5-0 na een assist van Robin Bezemer.

Ameide liep hiermee tegen een fikse nederlaag op hetgeen voor trainer Gert Jan Westerhout aanleiding was om zijn elftal nog op het veld bijeen te roepen alvorens de kleedkamer op te zoeken.

Door het verlies van De Alblas kon Drechtstreek een plekje opschuiven op de ranglijst en staat het nu vierde achter kampioen Brederodes, Wieldrecht en Heukelum. Voor de derde periode lijkt Drechtstreek alleen nog kansen te hebben als het zelf de nog resterende drie wedstrijden wint en Heukelum punten verliest.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek weer thuis, nu tegen Streefkerk. De week erna speelt het de uitwedstrijd tegen HSSC’61 en het eindigt de competitie met de thuiswedstrijd tegen kampioen Brederodes.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.