Concert Willem Junior Academy overtreft zichzelf

25 april 2016 door Hennie van der Zouw
Concert Willem Junior Academy overtreft zichzelf

PAPENDRECHT - Na het succes van vorig jaar, werd dinsdagavond 19 april de belofte van ‘wordt vervolgd’ volledig waargemaakt: voor de tweede keer was er in theater de Willem het optreden van leerlingen van de Willem Junior Academy. Op dinsdagmiddag zijn zij o.l.v. docenten van èn buiten het Willem de Zwijgercollege met muziek, dans en theatertechniek in de weer.

Het resultaat mocht er zijn: een wervelend concert met de nodige kippenvelmomentjes in een goed gevulde Willem. Voor de pauze speelde dit zich af in ‘de huiskamer’ met comfortabele banken en kamerplanten.

Broer en zus Yaro (piano) en Esmée (zang) trapten af met Blind for you. De jonge Yassine verraste met zijn Hey there Dililah. Bovenbouwleerling Bryn zong ingetogen Please don’t stop the Music, met als verrassing saxofonist Daan, die het nummer heel subtiel ‘af’ maakte.

Noa, Yaren en Lisa vertolkten met verve One more night en Stay. Ondanks een flinke verkoudheid en ziekte werd Lost boy door Demi en Kliana zuiver gezongen. De kleurrijke Djarmo was helemaal in zijn element toen hij Lean on ten gehore bracht. Bijzonder dat het tweede solonummer van Esmée ‘First time’ was.

Een absolute ontdekking is Romy: het prachtige en ingewikkelde Don’t rain on my parade van Barbara Streisand zong zij weergaloos.

De laatste nummers voor de pauze werden door oud-leerlinge en sing-a- songwriter Céleste de Vrij ten gehore gebracht. Zij treedt als Céleste Liberty geregeld op en brengt binnenkort haar eerste EP uit. Onlangs was zij op de radio te horen bij Chiel Beelen, omdat zij ook muziek in haar slaapkamer maakt.

Na de pauze was de huiskamer omgebouwd tot ‘concertpodium’. Isa praatte de boel aan elkaar. Dat ging haar aardig af want debatteren en kletsen zijn haar hobby’s.

Girls run the World zijn de meiden van de mavo-bovenbouw met dans in hun examenpakket. Hun eerste optreden was een indringende weergave van wat pesten met je kan doen.

De band was op volle sterkte: leerlingen (Mandy, Laura, Stijn, Jacco, Julian, Yaro, Noa, Esmée, Amber en Daan) en personeelsleden (de 3 R’s en Frans) gingen los.

Mathilde zong als sterke leadzangeres van Guns n Roses Sweet Child of mine. Verder bracht de getalenteerde examenleerling Amber verschillende eigen nummers met gitaar en ukelele. Ook traden Djarmo en Esmée weer in het voetlicht.

Leerlingen uit Hardinxveld dansten hun nummer, dat zij ook bij de wedstrijd Olympic Moves laten zien. Het nummer Lily was here van Candy Dulfer werd door saxofonisten Julian en Daan swingend gebracht.

Bij de toegiften nam gym- en dansdocente Sabine Bikker met Uptown Funk de dansleerlingen met Schwung mee. Het nummer Crazy little thing called love werd door de hele zaal uit volle borst meegezongen. Niet verwonderlijk, want iedere brugklasleerling moet dit in zijn of haar repertoire hebben. Ouders en grootouders kenden ook hun klassieker nog.

Deze wervelende show zag er mede ‘gelikt uit’ doordat Siebe, Nicky, Mike, Xander en Enrico tijdens dit concert de cursus theatertechniek op het podium in de praktijk konden brengen. In de foyer was na afloop vaak te horen: ‘Ik heb nu al weer zin in het volgende concert.’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.