He, meneer Pauw, wat maak je me nou?

20 april 2016 door Hennie van der Zouw
He, meneer Pauw, wat maak je me nou?

PAPENDRECHT - Het voorjaar begint zich overal aan te kondigen. Bomen en struiken beginnen uit te lopen. Soms kan je al even lekker buiten zitten en de dieren op ‘De Papenhoeve’ voelen ook dat het voorjaar wordt. Als ze buiten zijn dan maken ze de vreemdste bokkensprongen. Ook onze pauwen Hans en Grietje hebben het voorjaar in hun lijf. Ze zijn nog erg jong en alles is nieuw voor ze.

Met name Hans is behoorlijk actief. Ondanks dat hij gekortwiekt is, lukt het hem toch om over het hekwerk heen te ontsnappen. Niet dat hij van de kinderboerderij weg wil, maar even “buiten de deur” kijken vindt hij wel erg leuk. Al diverse keren zijn we gebeld dat Hans weer op straat liep. Dit is niet wenselijk voor het verkeer rond de ‘Papenhoeve’ en ook Hans zelf loopt zo veel gevaar. We zijn ten einde raad. Wat moeten we doen? Moeten we hem nog verder kortwieken? Of moet hij in een hok? Of moet er een net worden aangeschaft? We zijn druk bezig om voor iedereen een acceptabele oplossing te vinden. Als u ideeën hierover heeft, dan horen we dat graag.

Grietje is veel rustiger. Zij heeft niet zo de drang om op stap te gaan en kuiert gezellig op de boerderij rond. Zowel Hans als Grietje kunnen het goed vinden met de andere dieren die los op het terrein lopen zoals de kippen, de ganzen en de eenden. Nieuwsgierig geworden naar onze deugnieten? Kom gerust eens langs. U vindt ons aan de Admiraal de Ruyterweg 1A.

Foto: Pauw ‘Hans’ op weg naar het dierenverblijf. Daar gebeurt iets waar hij wel even het zijne van wil weten!

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.