Weer auto's in Papendrecht bekrast

20 oktober 2015
Weer auto's in Papendrecht bekrast

PAPENDRECHT - Advertorial

Niets is zo vervelend als 's morgens bij je auto aankomen en te ontdekken dat er diepe krassen in de lak zitten. De afgelopen tijd is dit in Papendrecht echter een flink aantal keer voorgevallen. En natuurlijk is het niet volledig te voorkomen, maar een camera of camerasysteem kan je wel een melding geven als er iemand in de buurt van je auto is. En natuurlijk helpen met de identificatie van de dader(s) wanneer er onverhoopt wél iets is gebeurd.

Papendrecht in de greep van de bekrassers
Begin van dit jaar was het de Westpolder, een tijdje geleden de Bloemenbuurt en afgelopen zondagnacht was de H.J.A.M. Schaepmanlaan aan de beurt. Auto's werden bekrast in een (waarschijnlijk) baldadige of aangeschoten bui. En afgelopen zondag werden er spiegels van de auto's getrapt. De lol van dit soort grapjes is volkomen onduidelijk, de consequenties voor de eigenaar zijn echter groot. Altijd kost het herstel tijd en geld. En zolang de kwaadwillende individuen niet worden gepakt zullen ze als sprinkhanen naar andere wijken trekken.


Een camerasysteem brengt je op de hoogte
Wanneer je een camera gericht hebt staan op je auto heeft dat twee voordelen. Ten eerste krijg je een melding op je smartphone of tablet wanneer er beweging in beeld wordt gedetecteerd. Alert reageren kan er zomaar voor zorgen dat het een "heterdaadje" wordt. En als de vogel reeds gevlogen is kun je alsnog de politie inschakelen. Wellicht lopen de bekrassers nog wel in je wijk rond.


Een camerasysteem met 1, 2, 4 of 8 camera's
Een camera kan de daders in beeld brengen. Daarnaast beschik je met een camera natuurlijk altijd over beelden van incidenten. De huidige generatie bewakingscamera's is zo goed dat ook 's nachts herkenbare beelden gemaakt kunnen worden. HD beeldkwaliteit zorgt voor een uitzonderlijk scherp plaatje. Uitsnedes (close-ups) maken van het beeld is tegenwoordig heel goed mogelijk. De korrelige, onscherpe beelden van weleer zijn gelukkig verleden tijd.


Goede camera's hebben goed nachtzicht
Het is niet mijn bedoeling om in dit verhaal te gaan strooien met technische termen of kenmerken van verschillende camera's. Eén feature moet ik echter benoemen. De huidige generatie IP camera's en camerasystemen heeft zulk goed nachtzicht dat in de meeste gevallen tot zo'n 15 a 20 meter ver te kijken is. In het volledig duister dus! En er zijn er zelfs die daar nog een schepje bovenop doen. Bepaalde camera's hebben nachtzicht van maar liefst 50 meter.

Wat mag je filmen met een beveiligingscamera?
Zoals met iedere (vaste) camera mag je ook met een IP camera of cameraset niet zomaar alles filmen. Alles wat van jou is mag je filmen. Eigenlijk moet je van tevoren kenbaar maken dát je aan het filmen bent, maar bij een incident speelt er meer mee. Het belang van het "pakken van de daders" weegt dan namelijk zwaarder dan de privacy issue. Aangenomen dat de camera puur op het object gericht staat en niet de hele straat of de tuin van de buurvrouw meepakt natuurlijk.

Voor meer informatie: www.epine-camerashop.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.