PKC verliest finale zaalkorfbal van TOP

16 april 2016
PKC verliest finale zaalkorfbal van TOP

PAPENDRECHT - Op zaterdag 16 april 2016 speelde PKC/SWKGroep in de finale van de Korfbal League tegen TOP/Quoratio uit Sassenheim. Voor het derde achtereenvolgende jaar speelde PKC de finale, waarin de tegestander ook iedere keer TOP was.

Vooraf was PKC de grote favoriet, aangezien het afgelopen seizoen beide wedstrijden tegen TOP vrij ruim had gewonnen met de uitslagen 30-23 en 26-19. Ook had TOP afgelopen dinsdag nog een zware extra beslissingswedstrijd moeten spelen.

PKC ging na een scherpe eerste helft met een 17 - 13 voorsprong de rust in. TOP kwam in het begin nog wel met 2-0 voor, maar stond korte tijd later al met 5-2 achter en stond vervolgens steeds een paar doelpunten voor.

Er werden vele duels op het scherpst op de snede gestreden, het was een zeer fysieke finale met bikkelharde duels.

In de tweede helft zakte PKC onverwacht weg en kwam TOP terug. Lang bleef het nog gelijk staan, maar aan het eind won TOP met 24-22. Vooral de eerste tien minuten van de tweede helft waren dramatisch voor PKC, waarin het slechts 1 keer scoorde. In totaal scoorde PKC slechts 5 doelpunten in de hele tweede helft.

Ook al had PKC dit seizoen al twee keer van TOP gewonnen, na de ene verloren wedstrijd van het hele seizoen, de finale, bleef PKC zeer teleurgesteld met lege handen achter. Desondanks kan PKC terugkijken op een zeer goed seizoen.

Foto boven: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.