Dode zwanen aangetroffen

11 april 2016 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - In onze polder zijn de afgelopen dagen meerdere dode zwanen aangetroffen. Het exacte aantal is niet bekend maar er wordt uitgegaan van 9 tot 15 dode zwanen die tot nu toe zijn ontdekt. Het lijkt erop dat de nek is omgedraaid en de zwanen op een verschrikkelijke manier om het leven zijn gekomen. Zwanen staan bekend om hun trouw. Een mannetje en vrouwtje vormen een paar voor het leven.

Vanochtend is er een zwaar gewonde zwaan aangetroffen die nog leefde. De dierenambulance is gebeld die de zwaan heeft meegenomen. Helaas hebben wij zojuist te horen gekregen dat de zwaan vanavond is overleden.

De dode zwanen zijn aangetroffen in de polder rond Sliedrecht, Papendrecht, Wijngaarden en Hardinxveld-Giessendam.

Een groot gebied dus. Ziet u personen in de polder die zich verdacht gedragen? Of bijv. auto's die zonder reden in de berm geparkeerd staan? Bel direct 112 en geef alle relevante informatie door. Want dit moet stoppen!

Tekst: Patrick Hulsbos Veilig Papendrecht.
Foto's: Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.