Krappe overwinning Drechtstreek op Focus 07

11 april 2016 door Hennie van der Zouw
Krappe overwinning Drechtstreek op Focus 07

PAPENDRECHT - Drechtstreek is er in geslaagd om de aansluiting voor de derde periode te behouden. Het versloeg in Culemborg Focus 07 met 0-1 in een matige wedstrijd waarin Focus 07 verwoed moest strijden om een plek in de degradatie poule te voorkomen. Dat leverde geen al te best voetbal op met veel onrust in het veld en een opeenstapeling van slechte passes en matig voetbal van beide kanten. Drechtstreek wist wel een aantal serieuze kansen te creëren maar het was niet slagvaardig genoeg om veelvuldig te scoren.

Zo had Jorn van Drimmelen de pech dat hij een voorzet van Mark Kunst op de lat knalde en ging een schot van afstand van diezelfde Kunst net naast. Focus 07 zag aanvankelijk elke aanval die het op wist te zetten door de defensie van Drechtstreek onschadelijk worden gemaakt of het schoot de ballen ver over en naast het doel van Marvin Otte. Omdat een doelpunt van Mark Kunst wegens buitenspel werd afgekeurd werd de rust  bereikt met een 0-0 tussenstand.

Ook in de tweede helft viel er niet veel te genieten voor het spaarzaam opgekomen publiek.

Na ongeveer tien minuten was het Geraldo Alken - die net Patrick Tukker had vervangen - die heel dicht bij de openingstreffer kwam. Zijn schot ging echter net naast. Kort daarop kwam dan eindelijk de verlossende goal voor Drechtstreek. Stefan Jonkman nam net buiten de zestien een goede vrije trap en de bal verdween via de rug van Sebastiaan Gielens achter doelman Arjan Hoek: 0-1.

De laatste tien minuten van de wedstrijd moest Drechtstreek met tien man verder toen scheidsrechter Blom aan Mark Kunst de rode kaart voorhield. Laatstgenoemde ging met gestrekt been een duel in en kon vertrekken, maar ook met tien man wist Drechtstreek nog enkele keren gevaarlijk dicht bij het doel van Arjan Hoek te komen. Tot doelpunten leidde het echter niet.

Zo kon Drechtstreek wel weer drie punten bijschrijven en staat het op de vijfde plaats van de ranglijst en derde in de laatste periode. Omdat Brederodes, dat hierin tweede staat, het kampioenschap niet meer kan ontlopen staat alleen Heukelum boven Drechtstreek.

Heukelum heeft 15 punten uit 5 wedstrijden en Drechtstreek 12. Het worden nog vier spannende wedstrijden voor de competitie op 14 mei eindigt. Komende zaterdag is er een inhaalprogramma waar alleen de wedstrijd Wieldrecht-Streefkerk wordt gespeeld.

Drechtstreek speelt over twee weken de lastige thuiswedstrijd tegen Ameide.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.