PKC naar finale na tweede winst op Koog Zaandijk

11 april 2016
PKC naar finale na tweede winst op Koog Zaandijk

PAPENDRECHT -  Op zaterdag 9 april speelde PKC/SWKgroep de tweede kruisfinale tegen Koog Zaandijk/Hiltex. Na winst vorige week in de eerste wedstrijd, moest er nog 1 keer worden gewonnen om naar de finale in de Ziggo Dome te gaan.

Sommigen meenden dat het bekende appeltje en eitje de hoofdrol zouden spelen in de 2e playoff.

En in een fantastische start leek dat ook zo te gaan. Vier schoten, vier doelpunten. Bij vriend en vijand tekende verbazing zich af op de gezichten. Toen het 7-1 stond maakten de supporters van PKC zich op voor een vermakelijke middag.

Maar de wedstrijd liep toch anders. KZ weigerde zich neer te leggen bij een afstraffing en kwam terug. Geen enkele keer konden de supporters van PKC achterover leunen. Ineens gingen de ballen er niet meer zo makkelijk in en KZ kwam terug. Gelukkig bleef PKC wel steeds aan de
goede kant van de score en dat lukte de ploeg uit de Zaanstreek niet één keer.

Met een ruststand van 18-16 kon het echt nog alle kanten op zeker gezien het beeld van de wedstrijd. Na rust liet KZ zien, niet voor de show te zijn gekomen en lieten het gaatje niet groot worden. Daar waren wel veel doelpunten bij vanaf de 2,5 meter stip.
Toen PKC vlak voor tijd een gaatje van drie maakte, leek het beslist maar toch wist KZ tot op 1 punt te naderen. De laatste 45 seconden, de supporters hielden hun adem in. Gelukkig wist KZ niet te scoren en een luid gejuich steeg op toen Laurens de bal onderschepte. Met 32-31 haalt PKC voor de zesde achtereenvolgende keer de finale en voor de 1e keer in Ziggo Dome.

Of PKC volgend jaar in de finale zal staan is de vraag. Als KNKV vasthoudt aan een deal met de NOS en de finale op zondag zal plannen, dan zal ons groenwitte vlaggenschip niet aantreden in de finale. Zoals onze voorzitter al memoreerde is PKC de club van de achterban, de vrijwillers die het mogelijk maken dat een club als PKC bestaat. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor PKC, maar voor elke club. Als die achterban geen zondagwedstrijden wil, moet je dat respecteren, punt.
We zullen zien hoe dit afloopt. Eerst maar eens de finale volgende week. Zal PKC de ongeslagen reeks voortzetten?

Tekst : Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.