PKC wint eerste kruisfinalewedstrijd van Koog Zaandijk

03 april 2016
PKC wint eerste kruisfinalewedstrijd van Koog Zaandijk

PAPENDRECHT -  Alles weer op nul, dat is altijd de uitgangspositie bij de play-offs. Vier teams die allemaal evenveel kans hebben op dat felbegeerde ticket. PKC/SWKGroep is behoorlijk gelouterd in de play-offs, maar ook tegenstander KZ/Hiltex heeft genoeg wedstrijden gespeeld in dit competitietoetje, dat werd gespeeld op zaterdag 2 april.

De allerlaatste keer in sporthal 'De Sprong' in Zaandijk. Door de KZ-aanhang liefkozend de korfbaltempel genoemd. Andere ploegen noemden het liever de ijsbaan, vanwege de houten vloer. Ook nu bleek weer hoe glad vloer was. Diverse malen zag je voeten wegglijden en Suzanne maakte ongewild zelfs een heuse spagaat.
De P-side had een eigen plekje gekregen langs het veld en samen met het publiek aan de overkant was de '9e man' duidelijk aanwezig.

De wedstrijd was fysiek, heel fysiek en scheidsrechter Luttik en zijn assistent Kok hadden dan ook hun handen vol aan deze wedstrijd. Niet altijd werden de beslissingen begrepen zowel door spelers als door publiek. PKC bleef echter het tradionele spelletje spelen, veel schieten en veel afvangen. Ook veel verdedigende druk, maar die was bij beide partijen aanwezig. PKC bleef echter aan de goede kant van de score, op de 2-1 na die even op het bord heeft gestaan. Vlak voor rust mocht Danny het veld betreden voor Olav. Bij een stand van 8-13 werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust was het PKC dat als eerste scoorde en liep zelfs uit naar een voorsprong van 8 doelpunten. Nog een aantal malen werden Danny en Olav tactisch gewisseld.

Er gebeurde eigenlijk niets, maar ineens zat Suzanne op de grond. De achillespees bleek gekwetst en ze moest helaas het veld verlaten. Daphne kwam haar in eerste instantie vervangen, maar werd op haar beurt weer vervangen door Carmen de Heer.

Halverwege de tweede helft kwam een lange doelpuntloze periode aan beide kanten. KZ kwam daar het beste uit en scoorde liefst viermaal op rij.
Of het door de time-out kwam die PKC nam weet ik niet, maar Olav maakte een einde aan de doelpuntloze periode bij PKC. De tijd was op dat moment al een poosje de vriend van de Papendrechters en zo werd uiteindelijk de eindstand van 18-22 bereikt.

Een zeer belangrijke overwinning. Niet alleen de eerste stap naar de finale, maar ook een mentale overwinning op KZ dat de afgelopen week schermde met een geheim wapen.

De andere play-off werd een prooi voor Blauw-Wit(A) dat in een zeer spannende wedstrijd tegen TOP/Quoratio aan het langste eind trok en de punten in Amsterdam hield. Nu op naar volgende week. Eerst op vrijdag de finalewedstrijd van PKC 2 in de Fortunahal te Delft. Daarna om 14:00 uur begint PKC aan de tweede play-off wedstrijd en daarbij kan het finaleticket bemachtigd worden.

Tekst: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.