De Wieken op bezoek bij de De Papenhoeve

07 april 2016 door Hennie van der Zouw
De Wieken op bezoek bij de De Papenhoeve

PAPENDRECHT - Naar aanleiding van het bezoek van bewoners van Waardeburgh Zorgcentrum uit Hardinxveld-Giessendam is er in onze eigen gemeente contact gezocht met Zorgcentrum De Waalburcht en Verpleeghuis De Wieken. Dit om beide huizen erop attent te maken dat voor de bewoners een uitstapje naar onze boerderij een leuke afleiding kan zijn. Een aantal mensen van De Waalburcht heeft bij ons al eens van een high-tea genoten. De bewoners van De Waalburcht komen lopend naar ‘De Papenhoeve’ toe.

Voor de bewoners van de Wieken ligt dit anders. Ons idee werd echter enthousiast ontvangen. Er werd al snel een afspraak gemaakt. En dit leidde ertoe dat op donderdag 17 maart het busje van ‘De Wieken’ met 4 bewoners bij de kinderboerderij stopte. De 4 dames hebben eerst iets gedronken en vervolgens werden enkele dieren naar binnen gehaald. Zo konden cavia’s, konijnen en kippen worden geaaid en geknuffeld. Na anderhalf uur zijn de dames weer naar ‘De Wieken’ gebracht. Het bezoek is zo goed bevallen dat er inmiddels een 2e afspraak staat gepland.

Dan komen er 8 bewoners mee naar onze dorpsboerderij. Wij kijken er alweer naar uit. Inmiddels zijn er uit de regio vragen bij ons binnengekomen of wij met enkele dieren naar verzorgingstehuizen toe willen gaan. Ook al zouden wij dat willen, dan kunnen we dat niet omdat we niet over voldoende gekwalificeerde vrijwilligers beschikken die we zelfstandig op pad kunnen sturen. Bovendien wordt dit voor de dieren behoorlijk stressvol. Als u echter ideeën of suggesties heeft, dan horen wij dat graag van u. U vindt ons aan de Admiraal de Ruyterweg 1A.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.