Burgemeester Keijzerweg en busstation officieel geopend

06 april 2016 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Keijzerweg en busstation officieel geopend

PAPENDRECHT -  De belangrijkste doorgaande weg in Papendrecht, de Burgemeester Keijzerweg, en het daaraan gelegen busstation zijn in 2015 zeer grondig gereconstrueerd. De uitvoering was in handen van KWS Infra. Met de vernieuwing heeft de gemeente niet alleen een verbeterde stroomlijning bereikt voor lijnbussen maar ook een soepele afwikkeling van het autoverkeer en een verhoogde veiligheid voor het fietsverkeer.

De doorstroming is aanmerkelijk verbeterd, zowel voor het auto- en fietsverkeer als voor de buslijnen. Met de aanleg van het twee-richtingen asfaltfietspad tussen Veerweg en Hoogendijk – als onderdeel van de Beneden-Merwederoute - is ook het fietscomfort aanzienlijk verbeterd en wordt het fietsgebruik gestimuleerd.

Subsidies
De ingrijpende vernieuwingen zijn onder meer mogelijk gemaakt door subsidies van de rijksoverheid (Fiets Filevrij), de provincie Zuid-Holland en Drechtsteden (Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden en Brede Doel Uitkering in het kader van verkeersveiligheid).

Nu ook aan de omliggende wegen en de openbare ruimte de laatste hand is gelegd is het tijd voor de officiële opening van de vernieuwde Burgemeester Keijzerweg annex busstation.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.