Zure nederlaag Drechtstreek tegen De Alblas

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
Zure nederlaag Drechtstreek tegen De Alblas

PAPENDRECHT -  Na een tumultueuze slotfase van de wedstrijd tussen Drechtstreek en De Alblas waren de druiven voor de  Oostpolderclub zuur. Het moest net als in november de punten weer aan buurman De Alblas laten want het verloor met 2-3.

Bij de start van de wedstrijd kwam Drechtstreek meteen fel uit de startblokken. Er werd met veel inzet aangevallen en er werd flink druk gezet maar na een kwartier kantelde de wedstrijd enigszins door een doelpunt van Alex Barnhoorn. Na dat doelpunt verhoogde De Alblas de druk en maakte het doelman Marvin Otte enige tijd erg lastig maar die hield goed stand. Drechtstreek liet zich daarna niet onbetuigd en er ontstonden kansen voor Peter van de Merwe en Jerry Henzen die beide hun doelpogingen gestopt zagen worden door de goed keepende doelman René de Ruiter. De opnieuw goed spelende Robin Bezemer tikte zijn bal net naast het doel. Aan de andere kant schoot Chris Koremans, die zich handig ontdeed van zijn tegenstanders, de bal net voorlangs. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 stand op het bord.

Na rust was het De Alblas dat het initiatief volledig naar zich toe kon trekken ondanks de tomeloze inzet van de blauwwitten. In de 63ste minuut kreeg Robin Bezemer de bal op zijn hand en kende Zeeuwse scheidsrechter Koster een strafschop toe die Chris Koremans verzilverde: 0-2. Dat Drechtstreek weigerde zich neer te leggen bij deze tegenvaller bleek wel toen Jerry Henzen twee minuten later een goede voorzet gaf op Peter van de Merwe die de score meteen weer terig bracht tot 1-2. In het laatste deel van de tweede helft liep de spanning in het veld alleen maar op. Drechtstreek deed wat het kon om de gelijkmaker te forceren maar het doelpunt viel aan de andere kant. De ingevallen Remco van der Giessen haalde in de 85ste minuut van afstand verwoestend hard uit en liet doelman Otte kansloos. In de 90ste minuut was de eer aan Ton Groffen om een strafschop te nemen na een handsbal van een Alblas speler. Groffen schoot goed in en bracht de spanning na zijn 2-3 weer helemaal terug.

Door blessures eerder in de tweede helft liet de scheidsrechter nog enkele minuten doorspelen. Drechtstreek bleef furieus aanvallen om de gelijkmaker te forceren maar toen er opnieuw een handsbal werd gemaakt in de defensie van De Alblas oordeelde de scheidsrechter dat er nu geen strafschop gegeven moest worden. Toch scoorde Drechtstreek daarna nog een keer. Doelpuntenmaker was de mee naar voren gekomen doelman Marvin Otte. Hij maakte de 3-3. Althans daar leek het op want ondanks dat er een Alblas speler op de achterlijn stond die Marin Otte zwaar hinderde, vlagde Alblas grensrechter Verhoeven voor buitenspel en scheidsrechter Koster nam die aanwijzing over.

Zo was bleef Drechtstreek zonder punten, kon De Alblas de volle winst mee naar huis nemen en bleef Drechtstreek zeer teleurgesteld achter.

Na deze zware tegenvaller lijken de kansen van Drechtstreek om nog serieus mee te dingen naar de derde periode welhaast verkeken. Door de ruime winst van Ameide op Focus 07 zakte Drechtstreek ook nog naar de zevende plaats op de ranglijst. Zaterdag reist Drechtstreek af naar Culemborg voor de wedstrijd tegen Focus. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.