Boskalis versterkt positie op Duitse markt en rondt overname Strabag Wasserbau af

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
Boskalis versterkt positie op Duitse markt en rondt overname Strabag Wasserbau af

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft de overname afgerond van de baggeractiviteiten en activa van STRABAG Wasserbau GmbH. De aankoopprijs bedraagt EUR 70 miljoen en is uit Boskalis' eigen middelen voldaan.

Met de transactie neemt Boskalis het materieel, personeel en relevante contracten over van STRABAG Wasserbau. De belangrijkste activa bestaan uit twee jonge sleephopperzuigers met een capaciteit van 7.350 m3, een grote moderne backhoe dredger en vier zelfvarende bakken.

Met deze acquisitie versterkt Boskalis zijn positie op de Duitse thuismarkt, alwaar het onlangs samen met Züblin AG een contract verwierf van het havenbedrijf van Bremen voor de aanleg van een overslagterminal voor de offshore windsector in Bremerhaven. Het Boskalis aandeel van de aanneemsom bedraagt ruim EUR 35 miljoen. Voor dit project zal onder andere drie miljoen kubieke meter zand worden gebaggerd door een middelgrote sleephopperzuiger. De werkzaamheden gaan naar verwachting eind 2016 van start en zullen twee jaar duren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.