Boskalis verwerft USD 40 miljoen contract voor transporteren Johan Sverdrup platform modules

01 april 2016 door Hennie van der Zouw
Boskalis verwerft USD 40 miljoen contract voor transporteren Johan Sverdrup platform modules

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een contract verworven van Samsung Heavy Industries voor het transport van de drie topside modules van het riser platform en de topside van het processing platform voor het Johan Sverdrup project voor de kust van Noorwegen. Het contract heeft een waarde van circa USD 40 miljoen en omvat drie transporten die door Dockwise zullen worden uitgevoerd.

Een Dockwise type I zware-ladingschip zal twee topside modules van het riser platform met een totaalgewicht van meer dan 20.000 MT transporteren. Een Dockwise type II schip zal het transport uitvoeren van de derde 6.000 MT wegende topside module. De modules worden in de eerste helft van 2018 getransporteerd van de werf in Geoje, Zuid-Korea naar de projectlocatie voor  de kust van Noorwegen alwaar ze van de schepen worden gehesen.

Het transport van de topside van het processing platform vanuit Zuid-Korea zal worden uitgevoerd door de Dockwise Vanguard en zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 plaatsvinden. Na aankomst in Noorwegen zal de lading worden gelost in een fjord nabij Stavanger.

Johan Sverdrup is een van de vijf grootste olievelden op het Noorse deel van het continentaal plat en bevindt zich circa 150 kilometer uit de kust van Stavanger. Naar verwachting beschikt het veld over 1,7 tot 3,0 miljard vaten olie-equivalent. Het project wordt ontwikkeld door Statoil, Lundin Norway, Petoro, Det norske oljeselskap en Maersk Oil.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.