Feestelijke opening eerste Werkcafe in Papendrecht

30 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Feestelijke opening eerste Werkcafe in Papendrecht

PAPENDRECHT - Op vrijdag 1 april vindt de officiële opening plaats van de eerste locatie van de Werkbank Drechtsteden. Deze stichting geeft een steuntje in de rug bij (jonge) mensen richting werk en start nu ook een wekelijks werkcafé. De opening van dit initiatief zal verricht worden door wethouder Jan Nathan Rozendaal in het bijzijn van werkzoekers, werkgevers en belangstellenden.

Stichting Werkbank Drechtsteden heeft als missie zoveel mogelijk (jonge) kwetsbare mensen in de Drechtsteden aan betekenisvol werk te helpen. Omdat de overheid zich door bezuinigingen vooral richt op mensen die op korte termijn aan het werk te helpen zijn, valt deze groep vaak tussen “wal en schip”.  Een groep met ervaringsdeskundigen en professionals sloegen daarom de handen ineen en richtten in oktober vorig jaar de stichting op.

Naast de officiële opening door de wethouder en de voorzitter van de stichting: Herman Nieuwstraten, zullen er enkele videopitches zijn van werkzoekers en is er onder het genot van een hapje en een drankje voldoende mogelijkheid om te netwerken. De opening zal worden ondersteund door Recruitment DJ Chief S en zal gehouden worden op de Kattestaart 2 (gebouw Vermeij, verhuur en horeca). De officiële opening is om 17.00u.; inloop tussen 16.00u. en 19.00u.

Werkzoekers zijn na deze opening elke donderdagmiddag van 14.00u. – 17.00u. welkom in het werkcafé. De organisatie, die volledig draait op vrijwilligers, is (naast ondernemers) nog op zoek naar professionals die op basis van “Pro Bono consultancy” iets voor de doelgroep wil betekenen. Meer informatie is te vinden op www.werkbankdrechtsteden.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.