Heukelum net te sterk voor Drechtstreek

29 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Heukelum net te sterk voor Drechtstreek

PAPENDRECHT -  Na een wat mindere periode blijkt promotie kandidaat Heukelum weer helemaal terug te zijn in de strijd om een toppositie in de 3e klasse C. Het bleef zaterdag ook Drechtstreek de baas in een wedstrijd waarin het liet blijken net iets slimmer en sterker te kunnen opereren dan de blauwwitten uit Papendrecht. Tot aan de 29ste minuut was er evenwicht in de stand. Beide elftallen lieten zien dat ze voor een overwinning wensten te gaan, al leek Heukelum wat meer het initiatief te nemen. Toch kwam het eerste doelpunt van de middag nog enigszins onverwacht toen Sil van Putten van flinke afstand keihard uithaalde en doelman Marvin Otte verraste. Drechtstreek liet zich niet onbetuigd en bleef hard werken voor de aansluitingstreffer maar slaagde daar niet in en de rust werd bereikt met een 1-0 stand.

In het begin van de tweede helft moest doelman Otte een paar keer ingrijpen toen Heukelum maar bleef aanvallen. Een snelle uitval van Drechtstreek stelde Joey d’Haan in de gelegenheid om de 1-1 te scoren maar zijn schot kon op de lijn worden weg gegrabbeld door Heukelum doelman Yoerik van ’t Pad. Na een kwartier in de tweede helft slaagde topscorer Ferry Meijdam er na een snelle uitbraak in om de 2-0 op het bord te brengen. Drechtstreek liet het hoofd niet hangen en bleef de aansluiting zoeken, maar het kwam steeds net iets te kort tegen het sterk spelende Heukelum dat fanatiek op zoek bleef naar een uitbreiding van de score.

Toch wist Drechstreek stand te houden en creëerde het zelfs enkele serieuze kansen. Zo zag Mark Kunst zijn harde schot in de hoek gekeerd worden en snelde de goed invallende Robin Bezemer op Van ’t Padt af die de bal op het nippertje kon keren. In de 90ste minuut van de wedstrijd was het toch Mark Kunst die de 2-1 in wist te koppen. Hij plaatste de bal in de verre hoek over de doelman heen en bezorgde Drechtstreek hoop op de gelijkmaker. Daar was Drechtstreek ook erg dicht bij. In de laatste minuut van de wedstrijd ging de bal van Patrick Tukker helaas voor Drechtstreek echter ruim over het doel.

Zo moest de ploeg van coach Miguel Munoz zich neerleggen bij een nederlaag die nog meetelde voor de tweede periode. Het was een inhaalwedstrijd voor de wedstrijd van januari die wegens het slechte weer was afgelast.

In de derde periode wachten Drechtstreek nog zes wedstrijden. De eerste daarvan is komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen buurman De Alblas dat een punt meer heeft op de ranglijst en dat op de vijfde positie net boven Drechtstreek staat. Aanvang van die wedstrijd in het Oostpolderpark is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.