PKC wint van Koog Zaandijk

28 maart 2016
PKC wint van Koog Zaandijk

PAPENDRECHT -  De laatste competitieronde op zaterdag 26 maart 2016 was, zoals vorige week al duidelijk werd, een voorproefje van de play-offs. Ondanks het feit dat de wedstrijd tussen PKC/SWKGroep en KZ/Hiltex feitelijk om 'des keizers baard' ging was de hal redelijk gevuld. De vraag was of beide ploegen het achterste van hun tong zouden laten zien. KZ begon met Tim Bakker in gewone kleren aan de kant terwijl PKC startte met Suzanne, Lara, Laurens en Danny in de eerste aanval en Nadhie, Mabel, Richard en Johannis in het verdedigingsvak.

De score ging in de eerste helft gelijk op waarbij de thuisploeg steeds de voorsprong nam. Tien minuten voor rust echter kwam KZ voor het eerst op voorsprong. Ook zij konden de voorsprong niet verder uitbouwen dan 2 punten waarna PKC weer langszij kwam. Kort voor rust echter liepen de aanvallen bij PKC ineens beter en ook de afronding werd beter verzorgd. Olav was inmiddels in de ploeg gekomen voor Danny. Bij KZ stokte het echter waardoor met vier punten voorsprong (19-15) de rust werd ingegaan.

Na rust ging PKC door met scoren, na 30 seconden rolde de bal alweer door de mand. In diezelfde eerste minuut kwam het grote Papendrechtse talent Carmen de Heer in de ploeg voor Nadhie, die in de eerste helft lelijk ten val kwam en haar knie bezeerde. Het duurde bijna 8 minuten voordat KZ voor de eerste keer in de tweede helft wist te scoren. PKC was inmiddels doorgegaan en wist een verschil van 10 punten op het bord te zetten. De aanvallen liepen beter, vooral de rebound. Een hoogtepunt was een aanval waarbij de bal razendsnel rondging en uiteindelijk succesvol werd afgemaakt middels een afstandschot van Olav. KZ kon weinig tegen deze aanvallen inbrengen en had zelf grote moeite de korf te vinden. In de laatste minuten werd het verschil zelfs 11 doelpunten en ook de eindstand gaf dit verschil aan, 33-22. Johannis werd met 8 doelpunten deze keer de meest scorende PKC'er.

Zo eindigt PKC deze reguliere competitie met 16 overwinningen en twee gelijke spelen. In totaal scoorde PKC 556 doelpunten waarmee het oude record van KZ ruimschoots werd verbeterd.

Het toetje volgt in april. Op 2 april mag PKC samen met KZ afscheid nemen van sporthal 'De Sprong'. Vorig jaar werd dit een ongemeen spannende wedstrijd die beslist werd door een mooi afstandschot van Suzanne Struik. Daarna stelde PKC thuis het finale ticket veilig en schreef geschiedenis door de kampioensbeker op te halen in de laatste Ahoy finale.
Op 9 april volgt in elk geval de tweede play-off wedstrijd in Papendrecht. Deze zal in verband met uitzending al om 14 uur 's middags worden gespeeld.

Foto: Leo van Andel
Tekst : Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.