PKC 30e Welpendag opnieuw een succes

31 maart 2011
PKC 30e Welpendag opnieuw een succes

PAPENDRECHT - Zesentwinig maart was het weer zo ver. De jaarlijkse Welpendag werd voor de 30e keer georganiseerd. Welpenteams uit Papendrecht en omstreken kwamen naar PKC om daar met veel toeweiding te korfballen en voor de eerste plek te strijden.

Krioelende, lachende en bezweten kinderen veroverden zaterdag de zaal van PKC. De zaal was in vijf speelvakken verdeeld zodat de Welpen tegen elkaar konden korfballen. Het toernooi was ook ditmaal een groot succes. Ruim vijftig teams deden mee om met elkaar van het korfballen te genieten.
In de kantine kon je na een uitputtende wedstrijd een tosti of een broodje halen die de kantinemedewerkers hadden klaargemaakt. Daarnaast konden de Welpen zich laten schminken en meedoen met een kleurwedstrijd.
In de Oostpolderhal waren een paar spellen georganiseerd waar de Welpen van harte lust konden oefenen met ringwerpen, bal gooien en natuurlijk was er ook het populaire springkussen.

De spellen die bij de Welpen goed in de smaak vielen zijn te danken aan de bewoners van de Merwebolder. Onder leiding van Jorrit Crispijn wisten zij deze spelen doormiddel van houtwerk te realiseren. De beschildering van de spellen werden door Jan Herwig en Frans van de Woude op de schouders genomen. Het resultaat zijn vier mooie spellen wat gebaseerd is op korfbal.
,, Ondanks dit mooie eindresultaat is dit plan ergens ontstaan en dat is uiteindelijk bij Elbert van den Beemt vandaan gekomen. Hij heeft de spellen bedacht en wij hebben ze uitgewerkt.’’ Verteld Jan Herwig lachend. ,,Zonder hem en natuurlijk de andere vrijwilligers zou het Welpentoernooi nooit geslaagd zijn.’’ 

Elbert van den Beemt wuift het compliment weg. Jan vindt dat ook Elbert op de foto moet bij één van zijn spellen. Na enig tegenstribbelen weet Van den Beemt zich over te halen en poseert hij samen met Jan voor de foto.
De beiden heren kijken trots naar de mensen in de zaal. Wat een krioel van mensen! Het is beiden aan te zien dat ze het prachtig vinden dat dit toernooi veel mensen op de been heeft gebracht.

In totaal namen elf teams van PKC aan het toernooi mee. Negen van de elf zijn uiteindelijk eerste van hun poule geworden. Moe maar voldaan keerden de spelertjes aan het einde van de dag huiswaarts.
PKC kan terug kijken op een geslaagde 30e Welpendag.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.