Ontmoeting Met Vrouwen stopt na 24 jaar

25 maart 2016
Ontmoeting Met Vrouwen stopt na 24 jaar

PAPENDRECHT -  Na 24 jaar heeft de werkgroep van de Ontmoeting Met Vrouwen een moeilijk besluit moeten nemen, namelijk dat dinsdagmorgen 5 april de laatste keer zal zijn dat een dergelijke ochtend door hen zal worden georganiseerd.
De Papendrechtse Saskia Akkerman zal deze ochtend een toespraak houden, genaamd: van Rouwkleed tot Lofgewaad’.

Meta van Hemmen, die de groep al weer heel wat jaren leidde, kijkt met een tevreden gevoel terug, net als de overige leden van de werkgroep: “Het waren steeds gezellige ochtenden, waarin door de jaren heen de meest uiteenlopende onderwerpen zijn behandeld”. De ochtenden werden de eerste jaren aangestuurd door Agapè, een stichting die Jezus zichtbaar wilt maken in de samenleving. Op een gegeven moment is de groep zelfstandig verder gegaan.

Tijdens de voorbereidingen en de ochtenden zelf was het team gastvrouwen steeds aanwezig om elke gast een warm welkom, koffie en zelfgebakken koek te bieden. De aanwezige dove gasten kregen vertolking van Nelly Faber, zo ook op 5 april. Ook de gastvrouwen blikten met plezier terug, behalve het feit dat ze het de gasten naar de zin maakten tijdens de Ontmoeting Met Vrouwen bezochten ze zelf trainingen, maakten uitstapjes, en hieruit voortvloeiend ontstonden er ook Alpha cursussen en Groeigroepen.

Saskia Akkerman, die op deze ochtend haar debuut maakt als spreekster, zal de laatste Ontmoeting Met Vrouwen inluiden. Saskia is zoals ze zelf aangeeft getrouwd met haar beste vriend, en moeder van 3 mooie jongemannen van 4, 5 en 7 jaar. Ze geeft aan dat haar glas altijd halfvol was:” Ik bruiste van energie, was spontaan en enthousiast om wat dan ook op te pakken of te organiseren. Totdat ik dat niet meer was en niet meer kon.” Een moeilijke periode brak aan wat zijn weerslag had op alles, vooral op haar gezin. Ze zal bespreken hoe dit kwam, maar vooral ook hoe ze weer uit haar dal omhoog kroop.

Op dinsdag 5 april vertelt ze haar persoonlijke verhaal over hoe haar rouwkleed veranderde in een lofgewaad. Ze besluit met:” Ik ben weer zo goed als wie ik ben.”

Locatie: Elimkerk, PC Hooftlaan 178
Tijd: 9.00 uur
Meer info: Meta van Hemmen, tel 078-6412360
Er is deze ochtend GEEN oppas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.