Ontmoeting Met Vrouwen: "Van pijn naar passie"

21 april 2015

PAPENDRECHT - De Interkerkelijke Werkgroep “Ontmoeting Met Vrouwen” heeft woensdagmorgen 22 april weer een ochtend met een mooi programma georganiseerd, waar alle dames van Papendrecht en omstreken van harte welkom zijn.
Tineke van der Schee uit Almere zal spreken over het onderwerp “van Pijn naar Passie”.

De werkgroep Ontmoeting Met Vrouwen bestaat uit een groep vrouwen die diverse kerken uit Papendrecht en omliggende plaatsen bezoeken, en door middel van het organiseren van vrouwenochtenden graag iedereen laten horen van de kracht en de liefde van God, waarvan een ieder die zich daar naar uitstrekt, ook mag genieten .

Hieronder komen dames zelf aan het woord en geven uitleg.

“Het thema “van Pijn naar Passie” zal zeker veel dames aanspreken. Iedereen is wel eens onrecht aangedaan, waardoor men in meer of mindere mate pijn heeft ervaren, maar hoe ga je daar nu mee om?” vraagt Thea Hooglander zich af. Ze vervolgt “Zoals van een interkerkelijke groep verwacht mag worden, zal ook deze keer de Bijbel als leidraad gebruikt worden bij het zoeken naar antwoorden. Eigenlijk blijkt na enige studie steeds weer dat voor elke denkbare vraag een antwoord te vinden is in de Bijbel”. Meta van Hemmen: ”Tineke van der Schee sprak eerder op een van onze ochtenden, een inspirerende vrouw. Ze vertelde toen het verhaal van een rups die vlinder wordt, en toonde daarbij prachtige beelden. Eén van de aanwezige dames merkte toen terecht op dat Tineke zelf ook wel op een vlinder leek, op het moment dat ze binnenkwam, zo vrolijk en veelkleurig. Reden genoeg dus om  haar nog eens terug te vragen”.

Jacoline van Helden: ”Dit keer zal Tineke iemand als voorbeeld nemen uit een bijbelverhaal, die heel wat tegenslagen en donkere periodes heeft moeten doorstaan. Juist ook door mensen waarbij je je veilig zou moeten kunnen voelen. Toch liet deze persoon zich er niet onder krijgen, en werd hij juist door alles wat hij meemaakte gevormd, en kon hij anderen tot hulp zijn”. Deze morgen worden handvatten aangereikt om van doorstane Pijn naar Passie te komen. Met andere woorden: Om mooier gevormd uit de strijd te komen, eigenlijk zou ook hier weer het voorbeeld van de vlinder gebruikt kunnen worden. De rups die ook door een tijd van moeilijkheden en beperkingen moet gaan om uiteindelijk zo’n prachtige vlinder te worden”. Meta:”Het is ook zo mooi om te zien dat mensen die iets moeilijks hebben meegemaakt en er mee hebben leren omgaan, weer iets voor een ander kunnen betekenen, vol passie.

Ook deze keer zal weer gebruik gemaakt worden van gebouw de Ark, Rubenstraat  te Papendrecht, welke rolstoelvriendelijk is. Vanaf 9 uur staat de koffie en thee klaar, vergezeld gaand met heerlijk zelfgebakken koekjes. Ook voor de kleine kinderen wordt weer gezorgd. Zoals gebruikelijk zal er ook voor hen weer een leuk programma zijn, zodat ook hun moeders zich echt even kunnen ontspannen. En na afloop is er voor alle gasten een leuk presentje.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.