Boskalis verwerft gaspijpleiding contract in Abu Dhabi

08 maart 2016
Boskalis verwerft gaspijpleiding contract in Abu Dhabi

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een contract verkregen van National Petroleum Construction Company (Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten) voor baggerwerkzaamheden ten behoeve van de aanleg door Abu Dhabi National Oil Company van een nieuwe offshore gaspijpleiding en voor een bestaande offshore gaspijpleiding. De werkzaamheden, die in het eerste kwartaal van 2016 van start gaan, zullen gefaseerd worden uitgevoerd en naar verwachting in de tweede helft van 2017 zijn afgerond.

Boskalis zal voor de aanleg van de nieuwe offshore gaspijpleiding een sleuf baggeren over een totale afstand van ruim 50 kilometer tussen Das Island en Ras Al Qila op het vasteland van Abu Dhabi. Voor het project zullen een middelgrote sleephopperzuiger en een grote snijkopzuiger worden ingezet evenals backhoe dredgers om in ondiep water te baggeren. Na het aanleggen van de pijpleiding zal deze vervolgens worden afgedekt met zand (backfilling). Daarnaast zal Boskalis een sleephopperzuiger inzetten om een bestaande, nabijgelegen offshore pijpleiding over een totale afstand van 34 kilometer met zand af te dekken.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met het groeiende energieverbruik.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.