Boskalis consortium voorkeursbieder voor baggerwerkzaamheden Fehmarnbelt project

07 maart 2016
Boskalis consortium voorkeursbieder voor baggerwerkzaamheden Fehmarnbelt project

PAPENDRECHT - Femern A/S, een dochteronderneming van het Deense staatsbedrijf Sund & Bælt Holding A/S, heeft vandaag bekendgemaakt voornemens te zijn een omvangrijk contract in het kader van de aanleg van een verbindingstunnel tussen Denemarken en Duitsland toe te kennen aan het Fehmarn Belt Contractors-consortium, waar Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) deel van uitmaakt. Naast Boskalis bestaat het consortium uit Hochtief AG, Ed Züblin AG en Van Oord. De totale begroting voor de aanleg van de Fehmarnbeltverbinding is DKR 45 miljard (circa EUR 6 miljard) en de waarde van het contract bedraagt voor Boskalis circa EUR 300 miljoen.

De Fehmarnbeltverbinding tussen Denemarken en Duitsland wordt de langste weg- en spoortunnel ter wereld. Met een lengte van ruim 18 km zal de afgezonken tunnel een vaste verbinding vormen onder de Fehmarnbelt en ruimte bieden aan een vierbaanssnelweg en een dubbele spoorlijn.

De tender voor de Fehmarnbeltverbinding bestond uit vier contracten: noordelijke tunnel; zuidelijke tunnel; baggerwerkzaamheden en landaanwinning ten behoeve van de tunnelverbinding; en de portalen en opritten voor de tunnel. Het Fehmarn Belt Contractors-consortium is de voorkeursbieder voor het bagger- en landaanwinningscontract voor de tunnel. Het contract is onder voorbehoud van het verkrijgen van de vereiste milieuvergunningen die nog door de Duitse overheid moeten worden verstrekt. Voor zover ons bekend zullen deze vergunningen niet voor 2017 worden verstrekt.

De aard en omvang van de werkzaamheden voor Boskalis samen met Van Oord omvatten het baggeren van een tunnelsleuf in de zeebodem over een afstand van 16 kilometer waarbij verschillende soorten baggermaterieel zullen worden ingezet waaronder sleephopperzuigers, backhoes en grab dredgers. Het gebaggerde materiaal zal worden hergebruikt voor de aanleg van een nieuw recreatie- en natuurgebied aan de Deense kant van de Fehmarnbelt. Het consortium zal tevens een nieuwe werkhaven aanleggen waar de tunnelaannemers een werf zullen bouwen voor de fabricage van de tunneldelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.