Weer een ruime overwinning voor Drechtstreek

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Weer een ruime overwinning voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Opnieuw slaagde Drechtstreek er zaterdag in om een ruime overwinning te behalen. Na een week eerder met 5-0 te hebben gewonnen van Asperen was het zaterdag Arkel dat zijn meerdere moest erkennen in de mannen van coach Munoz. Op een hobbelig en zwaar veld kwamen zij tot een 6-1 overwinning.

De start van de wedstrijd blonk niet uit in schoonheid. Het was van beide kanen een wat rommelig begin en het duurde twintig minuten voordat Jerry Henzen namens Drechtstreek de eerste was die een serieus schot op het doel wist te lossen. Geleidelijk aan kwam er meer lijn in het spel. Het was vooral Drechtstreek dat het spel bepaalde. Arkel, dat geplaagd werd door blessures en schorsingen, wist niet goed in zijn spel te komen en het stelde doelman Marvin Otte nauwelijks voor problemen.  Na ongeveer een half uur spelen wist Mark Kunst de score van de middag  te openen. Op aangeven van Patrick Tukker, die de bal goed breed legde, was Kunst goed voor de 0-1. Een paar minuten voor rust was het Patrick Tukker die de 2-0 inschoot nadat Jorn van Drimmelen hem de bal over rechts goed in de voeten had gespeeld. Dat bepaalde de ruststand op 0-2.

Uit de eerste aanval in de tweede helft wist Dylan Zwiers, die zich goed vrij liep, al meteen de 0-3 in te schieten en dat vroege doelpunt maakte het er voor Arkel alleen maar lastiger op om nog iets terug te doen. Toen Jorn van Drimmelen zich goed vrijspeelde en de goed opgestelde Dylan Zwiers bediende die ook nog de 0-4 achter doelman René Sijnke deponeerde, leek de race wel gelopen. Toch was er tien minuten later een tegendoelpunt voor Arkel waarbij routinier Sander Antonio schitterend uithaalde en doelman Otte passeerde. Het bleek voor Arkel niet voldoende te zijn om de inhaalrace te starten want enkele minuten later was het Joey Hakkesteeg die op aangeven van Mark Kunst de bal in kon schieten en de 1-5 op het bord bracht. Het was diezelfde Joey Hakkesteeg die met een hard en goed gericht schoot goed was voor de 1-6 eindstand. Als het schot de bal van de voor Mark Kunst ingevallen Robin Bezemer niet op de lat was gekomen, had er zelfs nogmeer ingezeten. 

Hiermee werd dus ook de derde wedstrijd in de derde periode winnend afgesloten. Net als Heukelum en Brederodes heeft Drechtstreek nu 9 punten uit drie wedstrijden. Komende zaterdag speelt Drechtstreek de in januari afgelaste inhaalwedstrijd tegen Heukelum dat na een wat mindere periode de weg naar boven weer gevonden lijkt te hebben. Het belooft dus een interessante ontmoeting te worden  daar in Heukelum. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.