In de Drechtsteden wordt Papendrecht het meest door inbraken geteisterd

16 maart 2016 door Hennie van der Zouw
In de Drechtsteden wordt Papendrecht het meest door inbraken geteisterd

DRECHTSTEDEN -  In de regio Rotterdam is het aantal woninginbraken vorig jaar met 11 procent gedaald. In Capelle aan den IJssel nam het aantal inbraken in huizen met 16 procent af en in Ridderkerk zelfs met 42 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek uitgezocht.

Bij 7,3 procent van de woninginbraken lukte het de politie in hetzelfde jaar ten minste één verdachte op te sporen. In 2014 was dat 7,8 procent.

Van de vier grote steden waren er alleen in Den Haag meer inbraken in huizen (10 procent). In Utrecht nam het aantal geregistreerde gevallen met 20 procent af. Amsterdam noteerde 8 procent minder inbraken.

De Drechtsteden:
In Alblasserdam waren er vorig jaar 62,5 % meer inbraken dan een jaar eerder. Ook in Hendrik-Ido-Ambacht waren er 16,7 % meer inbraken dan een jaar eerder. Maar de inbrekers in Papendrecht maakten het echt bont met 72,7 % meer inbraken dan een jaar eerder.

In de andere drie Drechtsteden waren inbrekers minder actief en daalde het aantal inbraken gelukkig ten opzichte van het jaar 2014: In Sliedrecht: 46,2 % minder inbraken dan een jaar eerder. In Dordrecht: 17,8 % minder inbraken dan een jaar eerderen in Zwijndrecht: 6,5 % minder inbraken dan een jaar eerder.

Bron CBR en RTV Rijnmond.
Foto van Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.