Roos Blokhuis brons op het NK cross

15 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Roos Blokhuis brons op het NK cross

PAPENDRECHT - AV Passaat-atlete Roos Blokhuis uit Hoornaar heeft afgelopen zondag in het Overijsselse Oldenzaal de derde plaats behaald bij het Nederlands Kampioenschap Cross.

Roos mocht als C-junior uitkomen in de wedstrijd voor B-junioren. Het parcours bestond uit gras en zand. De atlete van het Papendrechtse team TopSportPerfection/CEP moest strijden tegen meiden die veelal ouder zijn dan zij. Niettemin stond Roos ontspannen en vol zelfvertrouwen aan de start.

Direct na de start had ze een mooie plaats voorop in het groepje meiden dat onder andere bestond uit klassementsleidster Jasmijn Lau en Europees Kampioene op de 2000 meter steeplechase Jasmijn Bakker. Het was vooral Roos die het kopwerk deed, wat bemoeilijkt werd door een stevige wind. Na een zware tweede ronde en met nog 400 meter te gaan lag Roos op de vierde plek en zag ze de nummer drie twintig meter voor haar lopen. Op wilskracht trok ze er een laatste versnelling uit en finishte uiteindelijk als 3e op dit NK.

Sam Kraaijeveld van AV Passaat startte in de race voor B-junioren over 6900 meter. Voor Sam, een 800 meter-loper, is dit een flinke afstand. Desalniettemin had hij er zin in en had hij als doel in de top 20 te eindigen van de sterk bezette deelnemersveld. Hij startte behoudend zodat hij steeds verder kon opschuiven in het veld. Met nog één ronde te gaan lag Sam op de 23e plek en gaf de laatste ronde nog veel om toch nog wat plaatsen te winnen en eindigde op een mooie 20e plek.

Kortom, een geslaagd NK voor beide junioren die zich nu zullen richten op het aankomende baanseizoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.