Eerste paal geslagen voor nieuwbouw locatie Den Briel

15 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Eerste paal geslagen voor nieuwbouw locatie Den Briel

PAPENDRECHT - Met het slaan van de officiële eerste paal is het nieuwbouwproject op de locatie Den Briel in Papendrecht maandag 14 maart 2016 feestelijk van start gegaan. Op de locatie bij de Veerweg, de P.C. Hooftlaan en Den Briel worden twee woontorens gebouwd voor de nieuwe locatie van verpleeghuis De Wieken van Rivas Zorggroep. Op de begane grond komen multifunctionele ruimtes voor onder meer het Centrum voor Jeugd en Gezin Papendrecht, maatschappelijk werk en de Brede Welzijnsinstelling (BWI).

Daarnaast komen er ook parkeerplaatsen voor het personeel en de bezoekers van De Wieken en de multifunctionele ruimtes en een parkeergarage voor de bewoners van het nabijgelegen appartementencomplex De Marktmeester. In opdracht van VORM Ontwikkeling BV wordt het gebouw gebouwd door BM van Houwelingen BV. Naar verwachting zal het pand voor de zomer van 2017 worden opgeleverd.

Belangrijke stap
Wethouder Richard Korteland (Centrumontwikkelingen) is verheugd dat de nieuwbouw op de locatie Den Briel is begonnen. 'Met elkaar werken we hard aan de ontwikkeling van het centrum van Papendrecht. De nieuwbouw op Den Briel is daarin opnieuw een belangrijke stap. Het werk aan het nieuwe marktplein is in volle gang. Vorig jaar is de woontoren met appartementen aan de P.C. Hooftlaan opgeleverd. In de komende maanden zullen er voor de omgeving ongetwijfeld momenten van overlast zijn, maar we doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Uiteindelijk gaan we met elkaar voor een prachtig resultaat: een schitterend complex, waarin zorg en welzijn in Papendrecht een plek krijgt. Zorg en wonen komen samen op een locatie, waar goede voorzieningen zoals winkels, een park en straks ook een prachtig plein om de hoek liggen.'

In verpleeghuis De Wieken wonen straks 64 bewoners met dementie. ‘Zij leven in woongroepen van acht bewoners en met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden’, verduidelijkt Maurits Poirot, regiomanager bij Rivas. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met sanitair. In de gezamenlijke woonkamer met keuken wordt samen gegeten en kleine activiteiten gehouden. ‘De medewerkers kijken erg uit naar de nieuwe locatie van De Wieken. Met elkaar zullen we er alles aan doen om de bewoners en hun familie en naasten zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen.’

Voor de VORM bedrijven is het centrum een mooie ontwikkeling, Naast de Meent, de Kopflat en de revitalisering van de Constantijn Huygensflats is de komst van de nieuwbouw van Den Briel een mooie aanvulling voor het centrum van Papendrecht. Papendrecht is het ‘thuisdorp’ van de VORM bedrijven en daardoor is het extra speciaal daar te mogen ontwikkelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.