Drechtstreek klopt Asperen met ruime cijfers

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek klopt Asperen met ruime cijfers

PAPENDRECHT - Na een matige prestatie een week eerder behaalde Drechtstreek zaterdag een ruime thuisoverwinning op Asperen. De enigszins eenzijdige wedstrijd eindigde met een 5-0 winst.

In de eerste paar minuten leek men achterin bij Drechtstreek nog niet helemaal bij de les te zijn toen Asperen zeer fel van start ging. Men kon van geluk spreken dat een hard schot van Asperens Dennis van Santen op de paal terecht kwam. Dat schot leek voor Drechtstreek een ‘wake-up call’ te zijn want daarna werd er goed geconcentreerd gespeeld. Al in de 7e minuut werd de drang naar voren goed zichtbaar toen Mark Kunst handig langs zijn tegenstander glipte en de bal links van doelman Dennis Rooijakkers net langs de paal binnenschoot. Vijf minuten later schoot de zelfde Kunst nog een bal op de paal. In de 17e minuut van de wedstrijd werd een keihard schot van Jerry Henzen goed gekeerd door doelman Rooijakkers maar een minuut later kon hij een fraai doelpunt door Mischa Groeneveld niet voorkomen.

Groeneveld schoot van ruim 30 meter keihard in de linker bovenhoek en scoorde hiermee het mooiste doelpunt van de middag. Asperen bleef hoopvol strijden om de aansluiting te bewerkstelligen en het creëerde enig gevaar toen het drie hoekschoppen op rij mocht nemen. De Drechtstreek defensie wist zich echter goed te weren en stond geen echte doelrijpe kansen toe. De mannen van coach Munoz bleven de sterkere ploeg en toen Mark Kunst zo’n vijf minuten voor rust een voorzet gaf op Peter van de Merwe kon die de bal eenvoudig intikken: 3-0.

Doordat Drechtstreek direct na de start van de tweede meteen weer veel druk zette, kwam Asperen direct in de problemen. Een onhandige terugspeelbal werd opgepikt door Mischa Groeneveld die de bal boven op de lat deponeerde. Kort daarop kreeg Mark Kunst direct zijn tweede van de middag op zijn schoen zodat de stand meteen al 4-0 werd. Ondanks deze voorsprong bleef Asperen zich inspannen om het verschil in de stand te verkleinen maar echte kansen wist het zich niet te scheppen. Drechtstreek bleef in hoog tempo de aanval zoeken en wist daardoor zelfs nog een vijfde doelpunt te maken. Het was Joey d’Haan die op aangeven van de ingevallen Dylan Zwiers de 5-0 eindstand op het bord bracht. Na afloop kon coach Munoz alleen maar tevreden zijn over het getoonde spel en het behaalde resultaat.

Door de tweede overwinning in de derde periode deed Drechtstreek goede zaken. Met nog zeven wedstrijden te gaan staat de ploeg nu op de zesde plaats van de ranglijst en op de tweede plaats in de derde periode. Komende zaterdag speelt Drechtstreek uit tegen Arkel.

Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.