Boomfeestdag 2011

23 maart 2011
Boomfeestdag 2011

PAPENDRECHT - Op woensdag 23 maart 2011 werd het Nationale Boomfeestdag. Het thema voor dit jaar was ‘Bomen smaken naar meer’. Met dit thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied en dus in onze wijken.
De Papendrechtse basisscholen worden bij toerbeurt uitgenodigd om deel te nemen aan de Boomplantdag. Dit jaar nemen de scholieren van de groepen 8 van de Oranje Nassauschool en ’t Kofschip deel aan de Boomplantdag. Als locatie is gekozen voor de Arthur van Schendelstraat. Wethouder Koppenol plant hier de eerste boom om 11.00 uur. Op deze locatie worden met het oog op het thema ‘Bomen smaken naar meer’ fruitbomen geplan t.

Na de Arthur van Schendelstraat worden er in de Hendrik Breitnerstraat en Jozef Israelsstraat, Anton Mauvestraat, Willem Roelofstraat, Jacob Marisstraat en de H.W. Mesdagstraat bomen geplant.

De kinderen van de drie groepen 8 die meedoen aan deze boomplantdag worden uitgedaagd hun ‘Droomboom’ te ontwerpen. Dit kan een tekening, maar ook een gedicht, kunstwerk of muziekstuk zijn. Deze werken worden in de hal van het gemeentehuis tentoongesteld. Wethouder Koppenol maakt op woensdag 30 maart om 10.00 uur de winnaar bekend, die uiteraard een leuke prijs krijgt.
Gelegen aan de Arthur van Schendelstraat ligt Kinderdagverblijf ‘In Kannen en Kruiken’. Om deze kinderen (0-4 jaar) bij de boomplantdag te betrekken, worden hier op woensdag 23 maart om 10.00 uur door de oudste kinderen bloembakken op het speelpleintje gevuld met plantjes. Het is de bedoeling dat de kinderen de plantjes zelf verzorgen en zo op hun manier een steentje bijdragen aan een groene omgeving.

Foto's: Luxfoto

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.