Nipte overwinning Drechtstreek op Groot Ammers

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Nipte overwinning Drechtstreek op Groot Ammers

PAPENDRECHT -  Drechtstreek is er zaterdag 5 maart in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Groot-Ammers door met 0-1 te winnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd kort voor rust gescoord door Mark Kunst die attent reageerde op geklungel achterin bij Groot-Ammers. Een terugspeelbal op de jonge doelman Ferry Hak mislukte en Hak kon de bal niet klemvast houden. De dichtbij staande Kunst had de bal toen maar voor het intikken. Het doelpunt kwam knullig tot stand maar het kwam ook weer niet echt uit de lucht vallen. Ondanks het felle en hard werkende Groot-Ammers creëerde Drechtstreek meer gevaarlijke kansen.

Schoten net over het doel en in het zijnet door de voorste linie van Drechtstreek hadden ook zo maar tot doelpunten kunnen leiden. De ploeg van de nieuwe trainer van Groot-Ammers, Peter den Engelsman, knokte keihard voor de punten en had er op gehoopt om net als een week eerder opnieuw drie punten te pakken. Drechtstreek bleek echter in staat om de voorsprong vast te houden. Dat dit niet altijd tot een oogstrelend kijkspel nam het op de koop toe.

In de tweede helft van de wedstrijd kwam Groot-Ammers opnieuw fel uit de startblokken. Het was duidelijk niet van plan om zich bij de achterstand neer te leggen. De ietwat teleurstellende Gauthier Luwawa en de fel spelende Kevin Korrel en Pim Rijke botsten echter steeds op de degelijk opererende defensie van Drechtstreek. Coach Munoz had daar Martijn de Jong weer een plaats gegeven en opnieuw pakte dit goed uit. Ammers bleek niet in staat om de Drechtstreek muur te slechten en het moest genoegen nemen met een verliespartij. Het staat nog op de laatste plek van de ranglijst en zal dus nog stevig aan de bak moeten om directe degradatie te voorkomen. Drechtstreek deed goede zaken met de overwinning want door het verlies van Ameide tegen SC Everstein klom het naar de zesde positie. De wedstrijd tegen Groot-Ammers was de eerste voor de derde periode en het is zeker de moeite waard om voor die periodetitel te gaan strijden.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Asperen. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.